ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Samen spelen

Welke pedagogisch medewerker je ook treft, of naar welke locatie je je kind ook brengt; bij Kober kinderopvang werken we allemaal en overal volgens dezelfde pedagogische formule. Deze geeft richting aan onze manier van denken, doen en communiceren.

In onze pedagogische formule staan zes thema’s centraal; één daarvan is ‘samen’. We geven kinderen de ruimte om van en met elkaar te leren en pret te maken. We ondersteunen het groepsproces door met de kinderen te zoeken naar manieren om sámen hun spel te verrijken. We zorgen voor een sfeer waarin kinderen betrokken raken bij elkaar en inzicht krijgen in zichzelf en de ander.

Kinderen groeien en ontwikkelen zich het beste in een sociale omgeving, met andere kinderen om zich heen. Zij zijn van nature gericht op contact maken en interactie. De omgang met leeftijdsgenootjes levert hen veel inzichten op; inzicht in zichzelf en in de ander.

Leren van elkaar

We bieden kinderen de gelegenheid om sociale vaardigheden te ontwikkelen door hen de ruimte te geven met elkaar te spelen, samen te ondernemen, samen te werken, te communiceren, anderen te helpen en zich verantwoordelijk te voelen voor elkaar. Waar nodig stimuleren en begeleiden wij de kinderen. Dit doen we bijvoorbeeld door gelegenheden te creëren waarin interacties kunnen ontstaan, zoals het doen en begeleiden van een (gezelschaps)spel. We laten voorbeeldgedrag zien hoe je omgaat met anderen en we hebben aandacht voor de intenties van elk kind.

Daar waar kinderen samen spelen, ontstaan botsingen en aanvaringen, onafhankelijk van de leeftijd. Deze momenten grijpen we aan als kansen om regels en meningen van de ander te leren kennen. We helpen kinderen in het verwoorden van hun mening en bedoeling. Zo leren ze de ander beter begrijpen. We moedigen kinderen aan om aandacht voor elkaar te hebben door naar elkaar te luisteren, op elkaar te wachten en samen naar oplossingen te zoeken. 

Weten hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat? Kom gerust eens een kijkje nemen op een locatie bij jou in de buurt. Dan vertellen we je er graag meer over! 

Benieuwd naar Kober? Lees meer!

Onze pedagogische visie

Rekentool

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren