ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Wie ben jij?

Welke pedagogisch medewerker je ook treft, of naar welke locatie je je kind ook brengt; bij Kober kinderopvang werken we allemaal en overal volgens dezelfde pedagogische formule. Deze geeft richting aan onze manier van denken, doen en communiceren.

In onze pedagogische formule staan zes thema’s centraal; één daarvan is ‘met respect’. We laten je kind kennismaken met de achtergrond en cultuur van andere kinderen, met de natuur en met de wereld. We leren het anderen in hun waarde te laten en zelf conflicten op te lossen en grenzen te stellen. Daarnaast stimuleren we gewenst gedrag. Door ongewenst gedrag zien we wat een kind nog te leren heeft.  

Respect

Kinderen komen bij ons al vanaf jonge leeftijd met elkaar in contact. Ze zien overeenkomsten, verschillen en leren dat er meer manieren zijn om tegen de wereld aan te kijken. Ook maken ze kennis met elkaars achtergrond en cultuur. Sommige verschillen zijn groter of zichtbaarder dan andere. Het kan zijn dat een kind zich anders gedraagt of zich (motorisch) anders ontwikkelt. Maar er zijn ook verschillen in uiterlijk, kleding of de taal die iemand spreekt. Gezinssituaties zoals één-oudergezinnen, 2 vaders/moeders, samengestelde gezinnen met stief-pleeg-half broers en zussen komen ook allemaal voor. Door aandacht aan deze verschillen te geven, ontdekken de kinderen heel veel over de wereld om hen heen en ontstaat er respect voor de ander. 

In de materialen die we aanbieden (boeken, posters, speelgoed) en in onze rituelen en activiteiten (vieringen en feestdagen) liggen ook veel kansen om kinderen te laten ervaren hoe divers onze maatschappij is. Wij vinden onze voorbeeldrol hierbij erg belangrijk. In ons taalgebruik en ons gedrag laten we zien dat we respect hebben voor verschillen tussen kinderen, hun cultuur en achtergrond, maar ook voor dieren en de natuur. 

Weten hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat? Kom gerust eens een kijkje nemen op een locatie bij jou in de buurt. Dan vertellen we je er graag meer over! 

Benieuwd naar Kober? Lees meer!

Onze pedagogische visie

Rekentool

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren