ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Veelgestelde vragen

Toon alles
Zichtbaar: 1 t/m 20 van de 78

Ik wil gastouder worden, wat moet ik doen?

Neem contact met ons op via 076-504 56 07. Wij helpen je met alle inhoudelijke vragen rondom gastouderopvang, zoals interesse om gastouder te worden, opleidingseisen en de procedure van gastouderopvang. 

Ik wil mijn gastouderopvang wijzigen/beëindigen, hoe doe ik dat?

Ben je al klant en wil je de opvang wijzigen? Dan kun je via gastouderopvang@kober.nl of 076-504 56 07 een nieuwe overeenkomst van opdracht aanvragen. Wil je de gastouderopvang beëindigen? Stuur dan een e-mail naar gastouderopvang@kober.nl met in de CC-regel het e-mailadres van je gastouder, zodat voor ons zichtbaar is dat zij van je opzegging op de hoogte is.

Wat zijn de betalingsvoorwaarden van Kober gastouderopvang?

Klik hier voor meer infomatie.

Hoe bereken ik mijn maandelijkse kosten voor gastouderopvang?

Op basis van de uurprijs en het aantal uren wat je gaat afnemen. De tabellen en rekenmodellen kun je vinden op de website van de Belastingdienst.

Hoe vindt de facturatie plaats van gastouderopvang?

Na afloop van een kalendermaand registreert je gastouder via het digitale klantenportaal Mijn Kober de opvanguren per kind, per maand. Nadat je deze opvanguren hebt geaccordeerd, ontvangt je gastouder haar vergoeding. Om ervoor te zorgen dat je gastouder zo snel mogelijk krijgt uitbetaald, is het van belang dat je de opvanguren direct goedkeurt via Mijn Kober.

Wij factureren je opvanguren altijd maandelijks, achteraf, na afloop van de maand waarin de opvang plaats heeft gevonden. Je factuur kun je vinden op Mijn Kober.

Ik wil graag opvang bij een gastouder, hoe kan ik me aanmelden?

Je kunt dit doen via het digitale inschrijfformulier op deze website. Heb je vragen over de plaatsing van je kind, je contract of betalingen? Neem dan contact op via gastouderopvang@kober.nl of via 076-5045607.

Hoeveel kinderen mag een gastouder per dag maximaal opvangen?

Het aantal kinderen dat een gastouder per dag gelijktijdig mag opvangen, is:

 • maximaal zes kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar (inclusief eigen kinderen tot 10 jaar);
 • maximaal vijf kinderen wanneer zij allen jonger zijn dan 4 jaar (inclusief eigen kinderen tot 4 jaar);
 • maximaal vier kinderen van 0 en 1 jaar oud, waarvan maximaal twee kinderen van 0 jaar (inclusief eigen kinderen tot 1 jaar).

Welke extra’s zijn bij alle pakketten inbegrepen?

 • Luiers & verzorgingsproducten (voor kinderdagverblijf, peutertuin en voorschool).
 • Drinken, fruit, boterhammen of maaltijdpotje.
 • Gezonde tussendoortjes.
 • Extra activiteiten, uitstapjes en themaweken.

Waarom zou ik kiezen voor het 52-weken pakket?

Je hebt het gemak van gegarandeerde opvang gedurende alle 52 weken van het jaar (zekerheid en flexibiliteit) op vaste contractdag(en) tegen een gunstiger tarief (voordelig). LET OP! In veel gevallen ben je met een 52-weken pakket netto het voordeligst uit. Maak de berekening hier. Of neem voor meer informatie contact op met ons serviceteam (076-504 56 05). We vertellen je graag meer over de verschillende pakketmogelijkheden.

Waarom zou ik kiezen voor het 47-weken pakket?

Veel werkende ouders hebben 5 weken vakantie per kalenderjaar. Een 47-weken pakket kan in dat geval goed aansluiten op je behoefte. Je hebt dan opvang tijdens al je werkweken en geen opvang tijdens je eigen vakantie(dagen). Je bespreekt met je locatie welke 5 weken je geen opvang wilt. LET OP! Afhankelijk van je verzamelinkomen kan het netto voordeliger zijn om toch voor het 52-weken pakket te kiezen. Maak de berekening hier. Of neem voor meer informatie contact op met ons serviceteam (076-504 56 05). We vertellen je graag meer over de verschillende pakketmogelijkheden.

Waarom zou ik kiezen voor het 40-weken pakket?

Als je gedurende álle schoolvakanties geen opvang nodig hebt. LET OP! Afhankelijk van je verzamelinkomen kan het netto voordeliger zijn om toch voor het 52-weken of 47-weken pakket te kiezen. Maak de berekening hier. Of neem voor meer informatie contact op met ons serviceteam (076-504 56 05). We vertellen je graag meer over de verschillende pakketmogelijkheden.

Waarom zou ik kiezen voor het schooltijdenpakket?

Het schooltijdpakket biedt opvang van 07.30 tot 15.30 uur. Het normale kinderopvangpakket biedt opvang tot 18.30 uur. Als je kinderdagopvang nodig hebt tot 15.30 uur is het schooltijdenpakket een uitkomst. Je betaalt dan niet voor de laatste middaguren waar je geen opvang nodig hebt. Bovendien kan dit pakket aansluiten op de school van een eventueel broertje of zusje in de buurt van onze kinderopvanglocatie.

Kan ik extra opvang afnemen naast mijn pakket?

Ja, dat kan. Waarschijnlijk heb je nog wel ruildagen, de locatie registreert deze. Klik hier voor de voorwaarden van het ruilbeleid.

Heb je meer dagen nodig, dan bespreken de medewerkers van de locatie graag de mogelijkheden met je. Extra opvang is mogelijk als de bezetting op de locatie het toelaat. Je betaalt voor de afgesproken uren het tarief van het pakket dat je afneemt (52-, 47- of 40 weken). De factuur ontvang je achteraf.

Mijn school heeft een continurooster, wat merk ik daarvan?

De bso sluit altijd aan op de eindtijd van de school. School dicht = bso open. De begintijden van de naschoolse opvang (nso) zijn volledig afgestemd op het einde van de schooltijd. Wijzigen de schooltijden, dan passen we de bso-tijden aan. Als de opvanguren veranderen, krijg je hiervoor een mutatiecontract. Het aantal uur nso is voor iedere school anders. De uurtarieven zijn echter hetzelfde.

Binnen welke periode kan ik dagen ruilen?

Kan je kind een dag of dagdeel géén gebruik kan maken van de opvang, bijvoorbeeld door ziekte? Dan kun je deze dag op een ander moment in hetzelfde kalenderjaar opnemen (ruilen). Ook officiële feestdagen mag je ruilen.

Het ruilen is een service en geen recht. Dat betekent dat ruilen van dagdelen alleen kan als de groepsbezetting dit toelaat. We zetten geen extra pedagogisch medewerkers in. Is er in de eigen basis- of stamgroep geen plaats? Dan kijken we - in overleg met jou - of er in een andere groep plaats is.

Het is prettig als je altijd aan ons doorgeeft wanneer je kind niet komt. Dan kunnen andere ouders mogelijk een ruildag inplannen en heb je zelf - op een ander moment - ook deze mogelijkheid. Zo doen wij er alles aan om je ruildag in te kunnen plannen.

Klik hier voor meer informatie over het ruilbeleid.

Hebben jullie ook sluitingsdagen?

Al onze locaties zijn gesloten tijdens nationale feestdagen. De peuteropvanglocaties zijn ook dicht tijdens de schoolvakanties. Kinderdagverblijven en bso's zijn wel open in de schoolvakanties. 

In 2019 zijn onze locaties op de volgende feestdagen gesloten:

 • dinsdag 25 december 2018
 • woensdag 26 december 2018
 • dinsdag 1 januari 2019
 • maandag 22 april 2019
 • donderdag 30 mei 2019
 • maandag 10 juni 2019
 • woensdag 25 december 2019
 • donderdag 26 december 2019

Kan ik extra vakantiedagen op contract inkopen?

Ja, bij alle pakketten is het mogelijk om extra vakantiedagen vooraf in te kopen en deze flexibel in te zetten. Wil je meer weten? Neem dan contact op met ons serviceteam via 076-504 56 05. Zij vertellen je graag welke mogelijkheden er zijn. Via dit formulier vraag je eenvoudig online extra vakantiedagen aan.

De vakantieopvang is mogelijk als de bezetting op de locatie het toelaat. In overleg met de locatie plan je de vakantieopvang in.

Wat zijn de vakanties in 2018 en 2019 voor de regio Zuid?

In 2018 hebben de scholen in deze weken vakantie:

 • Kerstvakantie: 22 december t/m 31 december 2018 (plus 1e week in 2019)

In 2019 houden we de volgende vakanties aan:

 • Kerstvakantie: 1 t/m 6 januari 2018 
 • Voorjaarsvakantie/Carnavalsvakantie: 2 t/m 10 maart 2019
 • Meivakantie: 27 april t/m 5 mei 2019
 • Zomervakantie: 6 juli t/m 18 augustus 2019
 • Herfstvakantie: 12 t/m 20 oktober 2019
 • Kerstvakantie: 21 t/m 31 december 2019 (plus 1e week in 2020)

Let op: dit zijn de officiële schoolvakanties voor regio Zuid. We gaan dus uit van 12 schoolvakantieweken:

 • 1 week voorjaarsvakantie
 • 2 weken meivakantie (scholen plakken in de regel 1 week aan de meivakantie vast)
 • 6 weken zomervakantie
 • 1 week herfstvakantie
 • 2 weken kerstvakantie

Voor klanten met een 40-weken pakket op het kinderdagverblijf houden we de schoolvakantieweken van de omliggende scholen aan.

Wat betaal ik voor vervoer van school naar bso?

Iedere school is gekoppeld aan een bso. Kober kinderopvang verzorgt het vervoer naar deze bso. Het vervoer naar de bso is verwerkt in het tarief. Bezoekt jouw kind een andere (niet-gekoppelde) bso of een thema-bso, dan vragen wij een bijdrage voor de taxikosten. Deze bijdrage verschilt per bso. Neem voor meer informatie contact op met ons serviceteam (076-504 56 05).

Welk pakket past bij mijn situatie? Kan ik pakketten combineren?

Het serviceteam geeft je graag advies over een pakket dat past bij je situatie. Je kunt ook verschillende pakketten kiezen en combineren. Bijvoorbeeld: op maandag neem je opvang af met een 52-weken pakket en op vrijdag neem je opvang tijdens schoolweken met een 40-weken pakket.

Zichtbaar: 1 t/m 20 van de 78
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren