ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Hummeloord

Generaal Maczekstraat 88, 4818 BX  Breda

Welkom bij Hummeloord

In de wijk Zandberg vind je kinderdagverblijf Hummeloord in een prachting, oud kloostergebouw. We bieden opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De ruimtes zijn groot, de plafonds hoog en de binnenspeelplaats schitterend. Het pand ligt tegen basisschool De Zandberg aan. Direct naast het kinderdagverblijf zit buitenschoolse opvang Villa, waar we kinderen van 4 tot 13 jaar opvangen.

Kinderdagverblijf
076-5229935
hummeloordkdv@kober.nl
LRK-nummer: 719230020

Hier kun je ons vinden

Kinderdagverblijf Hummeloord (0-4 jaar)

Voor de allerkleinsten hebben we aparte babygroepen (0 tot 2 jaar). Daarna stroomt je kind door naar de peutergroep. Ook hebben we een peuterplus groep. Het meest opvallende aan dit kinderdagverblijf is de binnentuin. Hier kan je kind heerlijk rennen, spelen, fietsen, verstoppen in het doolhofje en graven in de zandbak. Maar ook voor de allerkleinsten is het leuk. Baby’s liggen heerlijk buiten of spelen op een veilig babyplekje. Behalve deze activiteiten organiseert deze locatie bijzondere workshops, zoals yoga of babymassage, waar je kind zonder extra kosten aan mee kan doen. Daarnaast trekken ze er vaak samen met de kinderen op uit, in de bolderkar of met de Stint.  

Peuterplus groep

Voor kinderen die bijna 4 zijn, hebben we een speciale Peuterplus groep. De kinderen krijgen hier activiteiten aangeboden die bij hun leeftijd en ontwikkeling passen. De grote peuters gaan veel naar buiten, zoals naar het atelier, naar de bibliotheek of naar de kinderboerderij. Met basisschool de Zandberg zorgen we voor een warme overdracht, zoals hand-in-hand bezoekjes aan de kleuterklassen. De Peuterplus kinderen worden op deze manier optimaal voorbereid op de grote stap richting de basisschool. 

Buitenschoolse opvang Villa (4-13 jaar)

Kinderen die naar de basisschool gaan, kunnen na schooltijd en in de vakantie naar de bso. Bso Villa bestaat uit meerdere ruimtes: een groot atelier, een verkleedruimte, een lounge en tafelvoetbalruimte, een huis- en bouwhoek en natuurlijk een enorme buitenspeelruimte, met de speelplaats van basisschool Zandberg erbij. Daarnaast wordt actief gebruik gemaakt van de grote gymzaal in het gemeenschapshuis. Bij Villa krijgen kinderen letterlijk de ruimte! Bso Villa brengt en haalt kinderen van de volgende scholen:

Wij zorgen voor een boterham tussen de middag (4-13 jaar)

Bij de tussenschoolse opvang op Clara, Villa en Zandberg wordt voor een gezonde lunch gezorgd. De kinderen hoeven geen eigen brood mee te nemen. We dekken de tafel, eten samen en zorgen voor een gezonde lunch. Na het eten is er volop tijd om nog te spelen, binnen of buiten. We brengen de kinderen weer op tijd naar school. Op Clara worden kinderen tijdens de lunch tot tot 6 jaar opgevangen in een aparte ruimte. Op Villa en Zandberg vangen we ook de kinderen ouder dan 6 jaar op tijdens de lunch. 

Extra's

Om het je makkelijk te maken, brengen we kinderen naar sportclubs onder bso-tijd en kunnen we ervoor zorgen dat je kind bij het ophalen al lekker een warme maaltijd heeft gegeten. Makkelijk toch? Voor ouders hebben we een gezellige koffiecorner ingericht. Je kunt hier zitten en/of gebruik maken van gratis Wi-Fi. Of je neemt lekker een koffie mee voor onderweg. Zo begin je goed aan je werkdag! Heb je behoefte aan flexibele opvang? Ook daarvoor kun je bij ons terecht.

De pedagogisch medewerkers werken behalve op bso Villa ook als onderwijsassistent op de basisschool en/of bij de tussenschoolse opvang. Vanuit één team wordt gewerkt aan de ontwikkeling van kinderen, deels door onderwijs, deels door een uitdagend aanbod in de buitenschoolse tijd.

Kom je een keer kijken?

We kunnen het je wel vertellen, maar je kunt beter zelf komen kijken. Tijdens een rondleiding laten we je het graag zien en ervaren. Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met ons serviceteam.

Hummeloord
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren