ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Hummeloord

Generaal Maczekstraat 88, 4818 BX  Breda

Welkom bij Hummeloord

In de wijk Zandberg vind je kinderdagverblijf Hummeloord in een prachting, oud kloostergebouw. We bieden opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De ruimtes zijn groot, de plafonds hoog en de binnenspeelplaats schitterend. Het pand ligt tegen basisschool De Zandberg aan. Direct naast het kinderdagverblijf zit buitenschoolse opvang Villa, waar we kinderen van 4 en 5 jaar opvangen.

Kinderdagverblijf
076-5045835
hummeloordkdv@kober.nl
LRK-nummer: 719230020

Hier kun je ons vinden

Kinderdagverblijf Hummeloord (0-4 jaar)

Kinderdagverblijf Hummeloord bestaat uit 6 groepen. Voor de allerkleinsten hebben we drie groepen voor kinderen van 0-2 jaar. Vanaf 2 jaar kan je kind doorstromen naar één van de twee peutergroepen. Ook hebben we een peuterplus groep. Op alle groepen werken we met de methode Piramide. Dit helpt de pedagogisch medewerkers om jonge kinderen goed te begeleiding in hun ontwikkeling.

In de binnentuin kan je kind heerlijk rennen, spelen, fietsen, zich verstoppen in het doolhofje en graven in de zandbak. Maar ook voor de allerkleinsten is het leuk. Baby’s liggen heerlijk buiten of spelen op een veilig babyplekje. Daarnaast trekken we er vaak samen met de kinderen op uit in de bolderkar.  

Peuterplus groep

Voor kinderen die 3 jaar zijn, hebben we een speciale peuterplus groep. De kinderen krijgen hier activiteiten aangeboden die bij hun leeftijd en ontwikkeling passen. De grote peuters gaan veel naar buiten, zoals naar het atelier, naar de bibliotheek of naar de kinderboerderij. Met basisschool de Zandberg zorgen we voor een warme overdracht, zoals hand-in-hand bezoekjes aan de kleuterklassen. De peuterplus kinderen worden op deze manier optimaal voorbereid op de grote stap richting de basisschool. 

Buitenschoolse opvang Villa (4-5 jaar)

Kleuters die naar de basisschool gaan, kunnen na schooltijd en in de vakantie naar de buitenschoolse opvang (bso). Bso Villa bestaat uit meerdere ruimtes, waaronder een groot atelier, een spelletjes- en tafelvoetbalruimte, een huis- en bouwhoek en natuurlijk de buitenspeelruimte aan de voorzijde. Ook gaan we vaak met de kinderen naar de speelplaats van basisschool Zandberg. Daarnaast maken we actief gebruik van de grote gymzaal in het gemeenschapshuis. Bij ons krijgen kinderen letterlijk de ruimte! Bso Villa brengt en haalt kinderen van de volgende scholen:

Wij zorgen voor een boterham tussen de middag (4-13 jaar)

Bij de tussenschoolse opvang op Clara, Villa en Zandberg zorgen we voor een gezonde lunch. De kinderen hoeven geen eigen brood mee te nemen. We dekken de tafel en eten samen. Na het eten is er tijd om nog te spelen, binnen of buiten. We brengen de kinderen weer op tijd naar school. Bij peuteropvang Clara vangen we kinderen vanaf 6 jaar in een aparte ruimte op tijdens de lunch. De kleuters vangen we op bij bso Villa. 

Extra's

Om het je makkelijk te maken, brengen we kinderen op dinsdag naar zwemles en kunnen we ervoor zorgen dat je kind bij het ophalen al lekker een warme maaltijd heeft gegeten. Makkelijk toch? Voor ouders hebben we een gezellige koffiecorner ingericht. Je kunt hier zitten en/of gebruik maken van gratis Wi-Fi. Of je neemt lekker een koffie mee voor onderweg. Zo begin je goed aan je werkdag! 

De pedagogisch medewerkers werken behalve op bso Villa ook als onderwijsassistent op de basisschool en/of bij de tussenschoolse opvang. Vanuit één team wordt gewerkt aan de ontwikkeling van kinderen, deels door onderwijs, deels door een uitdagend aanbod in de buitenschoolse tijd.

Kom je een keer kijken?

We kunnen het je wel vertellen, maar je kunt beter zelf komen kijken. Tijdens een rondleiding laten we je het graag zien en ervaren. Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met ons serviceteam.

Hummeloord
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren