ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Kastanjetuin

St. Josephstraat 3, 4811 CL  Breda

Welkom bij Kastanjetuin

In het centrum van Breda vind je peuteropvang en buitenschoolse opvang Kastanjetuin. We bieden opvang aan kinderen vanaf 2 tot 13 jaar. Dit doen we deels binnen de deuren van basisschool St. Joseph en deels in een karakteristiek oud huis, dat grenst aan het groene schoolplein van de basisschool. 

Peuteropvang
076-5045803
kastanjetuinpto@kober.nl
@kindcentrumKastanjetuin
di/do, 08.15 - 11.45 u
LRK-nummer: 215928696

Hier kun je ons vinden

Peuteropvang Kastanjetuin (2-4 jaar)

Een kind van twee jaar wil de wereld ontdekken. Dat kan bij ons op de peuteropvang. Spelenderwijs leren en ontdekken we van alles. In de speelhoek koken we in het keukentje net als thuis! Spelend met de auto’s leren we al verkeersregels en met knutselen stimuleren we de fijne motoriek. Ook zijn we vaak lekker in beweging in de speelzaal of buiten op het groene schoolplein. Door gebruik te maken van de ruimtes op school raken peuters al vertrouwd met de basisschool. Ook trekken we samen op bij diverse thema’s en met vieringen. Dat maakt de overstap naar het basisonderwijs een stuk gemakkelijker!

Buitenschoolse opvang Kastanjetuin (4-13 jaar)

Na schooltijd is het goed vertoeven bij bso Kastanjetuin. Er is van alles te doen. In de vertrouwde ruimte op school hebben we verschillende ruimtes ingericht waar kinderen kunnen deelnemen aan het activiteiten aanbod, nieuwe vrienden ontmoeten en heerlijk kunnen ontspannen. In het bso huis is er ook volop activiteit: samen koken in de keuken, een gezelschapsspel in de woonkamer, boetseren in het atelier of lekker even lezen in een van de kamers boven. Kinderen voelen zich er direct thuis! Elke maandag, dinsdag en donderdag is er een sportdocent die zorgt voor een uitdagend sport- en spel aanbod in de nabijgelegen gymzaal.

Op onze buitenruimte zijn we trots. Samen met school onderhouden we het groene schoolplein. Kinderen met groene vingers kunnen hier lekker aan de slag: ze kweken tomaten en aarbeien in de moestuin en verzorgen bloemen en planten. We zorgen ook dat de tuin het hele jaar door aantrekkelijk blijft voor vogels en insecten. De tuin biedt volop spannende mogelijkheden om op onderzoek uit te gaan, lekker vies te worden of voor een potje voetbal! 

Bso Kastanjetuin brengt en haalt kinderen van de volgende scholen:

Extra’s

Soms heb je net even wat minder tijd. Dan helpen we je graag! Zo kun je op aanvraag al vanaf 7.00 uur opvang bij ons afnemen en kan je kind‘s avonds aanschuiven voor een gezonde, warme maaltijd. Wel zo gemakkelijk! 

Kom je een keer kijken?

We kunnen het je wel vertellen, maar je kunt beter zelf komen kijken. Tijdens een rondleiding laten we je het graag zien en ervaren. Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met ons serviceteam.

Kastanjetuin
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren