ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Miezemuis

Muizenberglaan 15, 4822 TV  Breda

Welkom bij Miezemuis

Je vindt ons vlakbij station Breda-Prinsenbeek. Miezemuis is ruim opgezet met een grote natuurtuin waar voor kinderen van alles te ontdekken valt. Er heerst een huiselijke en informele sfeer bij Miezemuis. Je voelt je er meteen thuis. We vangen kinderen op van 0-4 jaar. In het gebouw vind je ook consultatiebureau Careyn. 

Kinderdagverblijf
076-5045810
miezemuiskdv@kober.nl
LRK-nummer: 761590742
Voorschool
076-5045810
miezemuispto@kober.nl
ma/di/do, 08.15-11.30 u
Peuteropvang
076-5045810
miezemuispto@kober.nl
ma t/m vrij, 08.00 - 11.30 u
LRK-nummer: 761590742

Hier kun je ons vinden

Kinderdagverblijf Miezemuis (0-4 jaar)

Op de babygroep bepalen de ritmes van de kinderen en de gewoontes van thuis de dag. Op de peutergroep gaat het vooral om samen spelen. Dit doen we in kleine groepjes in de verschillende speelhoeken of met z’n allen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen hun wereld kunnen vergroten. Daarom krijgen kinderen de vrijheid om op ontdekking te gaan en kennis te maken met kinderen uit andere groepen, de ruimtes en ander speelgoed. Elke dag spelen we buiten in onze uitdagende, natuurlijk aangelegde tuin. Daarnaast maken we graag uitstapjes naar de eendjes, de kinderboerderij, het bos, het park, de treinen of de bibliotheek. Het kinderdagverblijf heeft een babygroep (0-2 jaar) en een peutergroep (2-4 jaar). 

Peuteropvang en voorschool Miezemuis (2,5-4 jaar)

Vanaf 2 jaar ontdekt je peuter steeds meer. Dan is het fijn dat je kind met leeftijdsgenootjes op ontdekking kan gaan. Dit kan bij peuteropvang Miezemuis. Je kind went aan een nieuwe omgeving en leert omgaan met andere kinderen. Actief leren is de kern van onze werkmethode Kaleidoscoop. Kinderen leren door actief betrokken te zijn bij mensen, materialen, gebeurtenissen en ideeën. Onze medewerkers bieden je kind een uitdagende leeromgeving, helpt hen hun spel uit te breiden, praat met je kind over wat ze aan het doen zijn en helpt hem om problemen zelf op te lossen.

Soms heeft een kind meer ondersteuning nodig bij de taalontwikkeling. Dan bieden wij voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Kinderen vanaf 2,5 jaar met een verwijzing van het consultatiebureau komen hiervoor in aanmerking.

Kom je een keer kijken?

We kunnen het je wel vertellen, maar je kunt beter zelf komen kijken. Tijdens een rondleiding laten we je het graag zien en ervaren. Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met ons serviceteam. 

Miezemuis
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren