ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Nijntje

Mgr. Nolensplein 1, 4812 JC  Breda Overblijflocatie: de Parel

Welkom bij Nijntje

Je vindt ons in het Huis van de Heuvel, een prachtig gebouw in de wijk Heuvel met veel faciliteiten. In de gerestaureerde pastorie is de voorschool gevestigd. Kinderdagverblijf en peuteropvang Nijntje zitten in de aangrenzende nieuwbouw met onder andere een dagbehandelinggroep van Kentalis/Prisma, waar we nauw mee samenwerken. Zij ondersteunen ons met hun expertise op het gebied van ontwikkeling en taalondersteuning. Ook werken we samen in de thema’s door het jaar heen. In het gebouw vind je ook basisschool de Parel. Op deze locatie kan je kind ook overblijven.

 

Kinderdagverblijf
076-5045758
nijntjekdv@kober.nl
LRK-nummer: 139364845
Voorschool
076-5045759
pluisvso@kober.nl
ma/do: 08.15 - 12.00 u / 13.00 - 15.30 u - di/woe: 08.15 - 12.00 u
Overblijven
Coördinator: Simone Busch
kbsdeparel_overblijven@inos.nl
Tarief: € 2,75

Hier kun je ons vinden

Kinderdagverblijf Nijntje (0-4 jaar)

Nijntje is een knus kinderdagverblijf met een baby- en een peutergroep. Met een vast team van medewerkers besteden we veel aandacht aan elk individueel kind. Op de babygroep bepalen de ritmes van de kinderen en de gewoontes van thuis de dag. Op de peutergroep gaat het vooral om samen spelen en leren van en met elkaar. Dit doen we in kleine groepjes in de verschillende speelhoeken of met z’n allen. Ook wisselen we binnen en buiten spelen af. Wij vinden het belangrijk dat kinderen hun wereld kunnen vergroten. Daarom krijgen kinderen de vrijheid om op ontdekking te gaan en kennis te maken met kinderen uit andere groepen, ruimtes en ander speelgoed. Ook gaan we er graag op uit. Samen boodschappen doen, even naar de speeltuin of andere leuke uitstapjes in de omgeving.

Nijntje heeft een grote, gezellige centrale keuken/speelruimte. Tussen de middag eten we hier met de peuters aan lage tafeltjes. De kinderen mogen dan zelf de tafel dekken. Daarnaast gebruiken we deze ruimte om met de oudere kinderen een spel te spelen of te knutselen. Daarnaast hebben we een prachtige grote tuin. Via de tuindeur loop je zo de tuin in. 

Voorschool & peuteropvang Nijntje (2,5-4 jaar)

In de twee voorschoolgroepen spelen peuters met elkaar. De voorschool werkt nauw samen met basisschool de Parel zodat kinderen op hun vierde soepel kunnen overstappen naar school. Daarnaast vinden wij plezier maken belangrijk. Als jouw kind het fijn heeft bij ons, leert het spelenderwijs heel veel. 

Overblijven de Parel

Tussen de middag samen lunchen, spelletjes doen, buiten spelen en ontspannen. Dat kan op deze locatie, onder begeleiding van onze pedagogisch medewerkers en vrijwilligers. Wil je meer weten of je kind inschrijven? Kijk dan hier

Extra’s

Elke maand koken we samen met de peuters een gezonde maaltijd. De ouders zorgen voor de boodschappen, wij koken. In de grote keuken wassen en snijden we samen de verschillende ingrediënten en maken er iets lekkers van. Spelenderwijs leren de kinderen ruiken en proeven en ontdekken ze verschillende smaken. De zelfgemaakte maaltijd eten we gezellig samen met ouders op. Daarnaast hebben wekelijks voor de peuters kinderyoga op het programma. Rustige leuke oefeningen die de kinderen meer bewust maken van hun lichaam en van elkaar. 

Kom je een keer kijken?

We kunnen het je wel vertellen, maar je kunt beter zelf komen kijken. Tijdens een rondleiding laten we je het graag zien en ervaren. Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met ons serviceteam.

Nijntje
  • Van mij krijgt de voorschool een dikke tien! Wij vinden het een fijne plek om naar toe te gaan. Mijn dochter voelt zich er thuis. Je kan met van alles bij de medewerkers terecht. De thema’s die naar voren komen, vind ik heel leuk.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren