ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Nijntje & Huis van de Heuvel

Mgr. Nolensplein 1, 4812 JC  Breda Overblijflocatie: de Parel

Welkom bij Nijntje & Huis van de Heuvel

Je vindt ons in het Huis van de Heuvel, een prachtig gebouw in de wijk Heuvel met veel faciliteiten. In de gerestaureerde pastorie is de voorschool gevestigd. Kinderdagverblijf en peuteropvang Nijntje vind je in een ruimte van basisschool de Parel die in hetzelfde gebouw is gevestigd. Ook vind je hier bso Huis van de Heuvel. 

 

Kinderdagverblijf
076-5045758
nijntjekdv@kober.nl
LRK-nummer: 139364845
Voorschool
06 82461381
pluisvso@kober.nl
ma t/m vrij: 08.15 - 12.15u & ma/di/do: 12.45 - 16.45u
Buitenschoolse opvang
06 13609344
huisvandeheuvelbso@kober.nl
LRK-nummer: 270348438

Hier kun je ons vinden

Kinderdagverblijf Nijntje (0-4 jaar)

Nijntje is een knus kinderdagverblijf met een baby- en een peutergroep. Met een vast team van medewerkers besteden we veel aandacht aan elk individueel kind. Op de babygroep bepalen de ritmes van de kinderen en de gewoontes van thuis de dag. Op de peutergroep gaat het vooral om samen spelen en leren van en met elkaar. Dit doen we in kleine groepjes in de verschillende speelhoeken of met z’n allen. Ook wisselen we binnen en buiten spelen af. Wij vinden het belangrijk dat kinderen hun wereld kunnen vergroten. Daarom krijgen kinderen de vrijheid om op ontdekking te gaan en kennis te maken met kinderen uit andere groepen, ruimtes en ander speelgoed. Ook gaan we er graag op uit. Samen boodschappen doen, even naar de speeltuin of andere leuke uitstapjes in de omgeving.

Nijntje heeft een grote, gezellige centrale keuken/speelruimte. Tussen de middag eten we hier met de peuters aan lage tafeltjes. De kinderen mogen dan zelf de tafel dekken. Daarnaast gebruiken we deze ruimte om met de oudere kinderen een spel te spelen of te knutselen. Daarnaast hebben we een prachtige grote tuin. Via de tuindeur loop je zo de tuin in. 

Voorschool & peuteropvang Nijntje (2,5-4 jaar)

In de twee voorschoolgroepen spelen peuters met elkaar. De voorschool werkt nauw samen met basisschool de Parel, Petrus en Paulus, Montessori, De Boomgaard en de Eerste Rith zodat kinderen op hun vierde soepel kunnen overstappen naar school. Daarnaast vinden wij plezier maken belangrijk. Als jouw kind het fijn heeft bij ons, leert het spelenderwijs heel veel. 

Buitenschoolse opvang Huis van de Heuvel (4-13 jaar)

Na een schooldag vangen we de kinderen op. We kletsen, eten en drinken wat en daarna zijn de kinderen vrij om te doen wat ze willen. De bso is immers hun vrije tijd! Van buiten voetballen tot knutselen of lekker met vriendjes en vriendinnetjes chillen, alles kan! Bij bso Huis van de Heuvel zijn kinderen welkom van:

Extra’s

Elke maand koken we samen met de peuters een gezonde maaltijd. De ouders zorgen voor de boodschappen, wij koken. In de grote keuken wassen en snijden we samen de verschillende ingrediënten en maken er iets lekkers van. Spelenderwijs leren de kinderen ruiken en proeven en ontdekken ze verschillende smaken. De zelfgemaakte maaltijd eten we gezellig samen met ouders op. Daarnaast hebben wekelijks voor de peuters kinderyoga op het programma. Rustige leuke oefeningen die de kinderen meer bewust maken van hun lichaam en van elkaar. 

In het aangrenzende nieuwbouw van Huis van de Heuvel werken we samen met onder andere een dagbehandelinggroep van Kentalis/Prisma. Zij ondersteunen ons met hun expertise op het gebied van ontwikkeling en taalondersteuning. Ook werken we samen in de thema’s door het jaar heen.

Kom je een keer kijken?

We kunnen het je wel vertellen, maar je kunt beter zelf komen kijken. Tijdens een rondleiding laten we je het graag zien en ervaren. Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met ons serviceteam.

Nijntje & Huis van de Heuvel
  • Van mij krijgt de voorschool een dikke tien! Wij vinden het een fijne plek om naar toe te gaan. Mijn dochter voelt zich er thuis. Je kan met van alles bij de medewerkers terecht. De thema’s die naar voren komen, vind ik heel leuk.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren