ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Olympia & Top bso Noord

Vlierenbroek 30, 4822 XM  Breda

Welkom bij Olympia & Top bso Noord

Je vindt ons in kindcentrum Olympia. We zitten er onder een dak met basisschool Olympia, participanten van Surplus en Stichting Mees. Samen met deze partijen zorgen we ervoor dat kinderen zich bij ons optimaal kunnen ontwikkelen. Wij vangen kinderen op van 2,5 tot 13 jaar. Op deze locatie kan je kind ook overblijven.

Peuteropvang
076-5496639
olympiapto@kober.nl
ma/di/do/vr, 08.30 - 12.00 u
LRK-nummer: 304071419
Voorschool
076-5496639
olympiapto@kober.nl
ma/di/do/vr 08.30 - 12.00 u & ma/di 12.45 - 15.15 u
Overblijven
Coördinator: Marloes van den Wijngaart
076-5412855
kbsolympia_overblijven@inos.nl
Tarief: € 2,95

Hier kun je ons vinden

Peuteropvang Olympia en voorschool Olympia (2,5-4 jaar)

Spelenderwijs maakt je peuter kennis met groepsactiviteiten en leert hij spelen met leeftijdsgenoten. Ook activiteiten en spelletjes met letters en cijfers, kringgesprekken en knutselen komen voorbij. Via de methode Kaleidoscoop leren de kinderen door te ervaren. De pedagogisch medewerkers begeleiden de peuters hierin. We gaan iedere dag even naar buiten of op pad in de buurt. Daar is ook van alles te beleven! Van de peuteropvang stroomt je kind heel makkelijk door naar basisschool Olympia. De omgeving is al bekend en jij en je kind ontmoeten de leerkracht van groep 1 al.  

Soms heeft een kind net iets meer ondersteuning nodig bij de taalontwikkeling. Daarvoor bieden wij op de voorschool voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Hier komen kinderen van 2,5 jaar met een verwijzing van het consultatiebureau voor in aanmerking. Naast Kaleidoscoop werken we in de voorschool met de Taallijn. Met dit taalstimuleringsproject doen kinderen speels ervaringen op met talige activiteiten. Zoals dagelijks voorlezen in kleine groepjes. 

Buitenschoolse opvang Olympia (4-9 jaar)

Onze bso zit in de school maar voelt zeker niet schools aan. We hebben de ruimtes huiselijk ingericht, er is voor iedereen wat te doen. Koken, knutselen, ontspannen in de zithoek of een spelletje doen met vriendjes en vriendinnetjes, bij de bso hoef je je niet te vervelen. We organiseren regelmatig verschillende workshops waar de kinderen aan mee kunnen doen. Vanaf 9 jaar stromen de kinderen door naar top bso Noord. 

Bso Olympia brengt en haalt kinderen van de volgende scholen:

Top bso Noord (9-13 jaar)

Top bso Noord is speciaal ingericht op kinderen vanaf 9 jaar. Deze groep kinderen heeft meer behoefte aan verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en ruimte. We zijn veel buiten, proberen verschillende sporten uit en ontdekken samen de natuur. De kinderen hebben inspraak in het programma. Zij weten op deze leeftijd heel goed wat leuk is! We gaan veel met de fiets op pad, zo bereiden we ze alvast voor op de middelbare school. Je kunt ons in Breda overal tegenkomen. Bij een speeltuin, een zwembad of in de bossen. Voordat de kinderen naar de Top gaan, behalen ze wel eerst een diploma fietstraining. De kinderen komen namelijk zelfstandig uit school gefietst. 

Overblijven Olympia

Tussen de middag samen lunchen, spelletjes doen, buiten spelen en ontspannen. Dat kan op deze locatie, onder begeleiding van onze pedagogisch medewerkers en vrijwilligers. Wil je meer weten of je kind inschrijven? Kijk dan hier

Extra’s

We werken nauw samen met alle partijen in het kindcentrum en in het bijzonder met de basisschool voor een ‘doorgaande lijn’. Zo stemmen we onze visie, activiteiten en thema’s op elkaar af. We delen materialen en lopen heel makkelijk bij elkaar binnen. We zijn er echt samen voor ‘onze’ kinderen. 

Olympia maakt deel uit van de Sterke Wijk (een samenwerkingsverband tussen alle Kober bso’s in de Haagse Beemden). De Sterke Wijk organiseert in de vakanties tal van workshops en activiteiten zoals sporttoernooien, schaatsen, bakken, levende gezelschapsspelen, een zomerkamp. Met z’n allen bezig zijn, dat is reuze leuk!

Kom je een keer kijken?

We kunnen het je wel vertellen, maar je kunt beter zelf komen kijken. Tijdens een rondleiding laten we je het graag zien en ervaren. Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met ons serviceteam. 

Olympia & Top bso Noord
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren