ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Rupsentuin

Meidoornstraat 113, 4814 KB  Breda

Welkom bij Rupsentuin

Midden in de wijk Tuinzigt en naast de Nieuwe Meidoorn, vind je voorschool en kinderdagverblijf Rupsentuin. Vlakbij ligt ook basisschool Boomgaard. De Rupsentuin biedt samen met de naastgelegen voorschool en peuteropvang De Meikevertjes opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

Hier kun je ons vinden

Kinderdagverblijf Rupsentuin (0-4 jaar)

Het kinderdagverblijf is kleinschalig van opzet. Hierdoor voelen kinderen zich bij ons meteen thuis. Voor de allerkleinsten hebben we een aparte babygroep van 0 tot 2,5 jaar. Daarna stroomt je kind door naar de peutergroep, vanaf 2,5 jaar. Kinderdagverblijf Rupsentuin biedt de hele dag opvang. Buiten hebben we een grote speelplaats. Hier kan je kind heerlijk rennen, spelen, fietsen en kliederen met zand. In de moestuin planten de kinderen plantjes en zien ze groeien. Hier maken we later zelf rauwkost van! Naast de vele activiteiten in en om het gebouw wordt er ook veel gewandeld en bezoeken we regelmatig verzorgingshuis de Westerwiek.

Voorschool Rupsentuin (2,5-4 jaar)

Op de voorschool werken we met voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Met deze methode, Piramide, ondersteunen we peuters, die daar behoefte aan hebben, bij de taalontwikkeling. Het ontwikkelen van de Nederlandse taal gebeurt op een speelse manier. Heb je een verwijzing van het consultatiebureau voor je kind (vanaf 2,5 jaar) voor een voorschool en wil je de combinatie maken met dagopvang? Dan zit je goed bij Rupsentuin. Aanmelden voor de voorschool verloopt uitsluitend via het consultatiebureau.

Extra's 

Tussen de Meikevertjes, de Rupsentuin en basisschool de Boomgaard is intensief contact, met als doel de grote stap naar de basisschool zo soepel mogelijk te laten verlopen. Vind je het handig als je kind al warm gegeten heeft? Dat kan bij de Rupsentuin. Zo hoef je geen boodschappen te doen of te koken en houd je meer tijd over voor andere dingen! De maaltijden komen van Lekker en Vers.

Rupsentuin wordt bezocht door kinderen uit de buurt en uit heel Breda, want het kinderdagverblijf bevindt zich in de directe nabijheid van de A16 Rotterdam, de A58 Tilburg en de A27 Utrecht. Dus voor wie buiten Breda werkt, ligt Rupsentuin op de route.

Kom je een keer kijken?

We kunnen het je wel vertellen, maar je kunt beter zelf komen kijken. Tijdens een rondleiding laten we je het graag zien en ervaren. Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met ons serviceteam.

Rupsentuin
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren