ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Bewegen is gezond

Welke pedagogisch medewerker je ook treft, of naar welke locatie je je kind ook brengt; bij Kober kinderopvang werken we allemaal en overal volgens dezelfde pedagogische formule. Deze geeft richting aan onze manier van denken, doen en communiceren.

In onze pedagogische formule staan zes thema’s centraal; één daarvan is ‘gezond en in beweging’. We ondersteunen de natuurlijke groei en ontwikkeling van kinderen. Op basis van ons voedingsbeleid maken we bewuste keuzes in wat we je kind aanbieden aan eten en drinken. We gaan elke dag naar buiten en geven je kind de ruimte voldoende te bewegen.

In balans

Kinderen maken in de eerste fases van hun leven een enorme groei en ontwikkeling door, zowel lichamelijk als geestelijk. Gezond eten en drinken, bewegen, buiten zijn, goede hygiëne en lichamelijke verzorging en voldoende rust helpen hen elke ontwikkelingsfase optimaal te doorlopen. Kinderen die zich gezond en in balans voelen, hebben een positief zelfbeeld, zijn energiek en hebben een goede hersenontwikkeling. 

Bij Kober dragen we hier aan bij door bewuste keuzes te maken in wat we aanbieden aan eten en drinken, buiten spelen en beweegmogelijkheden. Op het kinderdagverblijf zie je dit ook terug in het dagritme. Altijd afgestemd op de groep en in balans: er is variatie en afwisseling van spel en activiteiten, binnen en buiten, samen en alleen. Op welke locatie je ook komt, we gaan elke dag naar buiten met de kinderen. 

Weten hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat? Kom gerust eens een kijkje nemen op een locatie bij jou in de buurt. Dan vertellen we je er graag meer over! 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren