ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Burgemeester Depla leest voor bij de Eerste Rith

Donderdag 03 oktober

Vandaag bracht niemand minder dan burgemeester Depla een bezoek aan de peuters van kindcentrum de Eerste Rith in Princenhage. Met zijn mooie ambtsketting om opende de burgemeester eerst officieel de bieb-hoek in de hal. Deze is samen met de Bibliotheek Breda ingericht in het kader van het project Boekstart in de Kinderopvang, waar Kober kinderopvang mee gestart is.

Daarna heeft de burgemeester de kinderen, die heel stil luisterden, voorgelezen. Wat een leuk verhaal was het!

Boekstart

De Bieb-hoek is onderdeel van het project Boekstart in de kinderopvang; een samenwerking tussen de bibliotheek en kinderopvang om kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders te laten genieten van boeken. Voorlezen op jonge leeftijd is erg belangrijk. Zo versterkt het de band tussen ouders en kinderen. Daarnaast zijn kinderen die als baby zijn voorgelezen, later vaak beter in taal.

Ruimtereis

Op onze locaties lezen we de kinderen dagelijks voor of kijken we samen in een prentenboek. Kinderen leren zo spelenderwijs woorden en het is goed voor spelling en tekstbegrip. Het thema van deze Kinderboekenweek is ‘Reis mee!’ Voor de kleinsten is er het prentenboekje ‘André het astronautje - Op zoek naar Laika’. Het boek is geschreven door de bekende astronaut André Kuipers met tekeningen van Natascha Stenvert.

ga terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren