ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Corona update! Meer informatie

Coronavirus

Woensdag 11 maart

Nu besmetting met het coronavirus (COVID-19) ook in Nederland is vastgesteld vertellen we je graag welke maatregelen we nemen bij Kober tegen de verspreiding van dit virus. Op www.kober.nl/corona vind je meer informatie en houden we je op de hoogte.

In de kinderopvang gelden het hele jaar al strenge hygiënemaatregelen. Deze zijn opgesteld door het RIVM en bedoeld ter preventie voor de verspreiding van infectieziekten. Het RIVM is ook het instituut wat voor Nederland de verspreiding van het coronavirus in beeld brengt en de maatregelen coördineert om de verspreiding ervan tegen te gaan. Het RIVM werkt nauw samen met GGD West Brabant en GGD Hart voor Brabant, de GGD instellingen die bij Kober de naleving van onder meer de hygiënemaatregelen controleren.

Bij Kober volgen we ook de richtlijnen van het RIVM als het gaat om het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus. Dit zijn dezelfde maatregelen die logisch zijn om te hanteren wanneer er een griepvirus is.

Dit houdt in dat:

  • Medewerkers en kinderen regelmatig hun handen goed wassen.
  • We hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog en we dit kinderen ook aanleren zodat de druppeltjes die vrij komen bij het hoesten of niezen niet in de lucht raken en zich zo verder verspreiden.
  • We papieren zakdoekjes gebruiken.
  • We elkaar geen hand meer geven.

Het virus verspreidt zich namelijk door druppeltjes uit neus, keel of longen die in de lucht komen. Deze druppeltjes blijven niet in de lucht zweven, maar dalen snel neer.
Heb je zorgen of twijfels, neem dan telefonisch contact op met je huisarts. De huisarts overlegt dan met de GGD of onderzoek naar het coronavirus nodig is.

Voor meer informatie verwijzen we je naar:

ga terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren