ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Een vertrouwde plek

Welke pedagogisch medewerker je ook treft, of naar welke locatie je je kind ook brengt; bij Kober kinderopvang werken we allemaal en overal volgens dezelfde pedagogische formule. Deze geeft richting aan onze manier van denken, doen en communiceren.

In onze pedagogische formule staan zes thema’s centraal; één daarvan is ‘vanuit een veilige basis’. We benaderen kinderen op een positieve manier en creëren een veilige, geborgen sfeer. Zo geven we je kind aandacht, warmte en waardering maar we bieden ook duidelijkheid en structuur.  

Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich geborgen en beschermd voelen. Kinderen die zich op hun gemak en veilig voelen, hebben het naar hun zin en zijn ontspannen. Zij voelen zich gehoord en gezien, ze voelen dat zij zichzelf kunnen zijn en dat ze erbij horen. Daardoor maken ze makkelijker contact en leren ze sneller nieuwe vaardigheden.

Geborgenheid 

Wij zien het als onze rol om kinderen altijd dat veilige gevoel te geven, ook als contacten nog niet zo soepel verlopen of als nieuwe vaardigheden nog niet lukken. Dan bieden wij hen een veilige, geborgen basis. Dit doen we door oprechte aandacht te geven; we luisteren, maken oogcontact, geven waardering en we bieden duidelijkheid en structuur. Dit alles zorgt op de groep voor een goede sfeer. 

Ook het dagritme en rituelen binnen de groep geven kinderen een vertrouwd gevoel. Een ritueel voor een baby is bijvoorbeeld dat wanneer we een kind benaderen, we oogcontact maken, onze handen uitsteken en we vertellen dat we een schone luier willen geven. Bij de peuters is het een ritueel dat ze nog even op de bank mogen klimmen om hun ouders uit te zwaaien door het raam. De dag begint voor jou én je kind dan al goed!

Weten hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat? Kom gerust eens een kijkje nemen op een locatie bij jou in de buurt. Dan vertellen we je er graag meer over! 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren