ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Ga je mee op ontdekking?

Donderdag 31 mei

Welke pedagogisch medewerker je treft of naar welke locatie je je kind ook brengt; bij Kober kinderopvang werken we allemaal en overal volgens dezelfde pedagogische formule. Deze geeft richting aan onze manier van denken, doen en communiceren.

In onze pedagogische formule staan zes thema’s centraal; één daarvan is ‘op ontdekkingstocht’. We ondersteunen kinderen in hun ontdekkingstocht en kijken goed wat het onderweg nodig heeft om zich te ontwikkelen op sociaal-emotioneel, creatief, cognitief en motorisch gebied. We laten je kind zoveel mogelijk vrij.

Kinderen hebben de ruimte nodig om zich te laten leiden door hun nieuwsgierigheid. Om uit te vinden wat ze kunnen, wat ze (nog) niet kunnen en te ervaren wat hun interesses en hun mogelijkheden zijn. Wij helpen de kinderen hier graag bij.

Stap voor stap

Kinderen gaan door verschillende ontwikkelingsfases heen. Wij bieden activiteiten en materialen die hierbij aansluiten. De babygroepen zijn voorzien van veel zintuiglijk materiaal en materiaal om te ordenen en te sorteren. Voor peuters is veel materiaal aanwezig voor creatieve uitingen, waarbij het proces belangrijker is dan het eindresultaat. Ook bij de buitenschoolse opvang komen kinderen in aanraking met materialen die nieuw voor hen zijn. Nieuwe technieken en samenwerken spelen hierbij een belangrijke rol. Voorbeelden zijn leren muziek maken/mixen en leren bakken en koken.

In elke fase ontwikkelen kinderen zich onder andere qua persoonlijkheid, op sociaal-emotioneel vlak en stimuleren we de taal-, denk- en rekenontwikkeling. Een kind heeft naast vrijheid, eigen inbreng, creativiteit en fantasie ook structuur en inspiratie nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Gedurende de dag plannen we daarom zowel momenten van vrij spel als momenten van activiteiten in. Door goed te kijken en luisteren zien we waar je kind in zijn of haar zoektocht is en hoe wij daar aan kunnen bijdragen.

ga terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren