ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Gezond en in beweging

Dinsdag 18 december

Samen kinderen wegwijs maken in de wereld; dat is wat wij verstaan onder opvoeden. Opgroeien gaat deels vanzelf; door vallen en opstaan leert je kind wie het is en wat het kan. In de kindertijd wordt de basis gelegd voor de rest van het leven. Daarom is het belangrijk dat je kind de nodige begeleiding krijgt. Van jou als ouder.

In de dagen dat jouw kind bij ons is, gaan we verder waar jij bent gebleven. Bij Kober kinderopvang werken we allemaal en overal volgens dezelfde pedagogische formule. Deze geeft richting aan onze manier van denken, doen en communiceren. Eén van de thema’s uit onze pedagogische formule is ‘gezond en in beweging’. 

In balans

Kinderen maken in de eerste fases van hun leven een enorme groei en ontwikkeling door, zowel lichamelijk als geestelijk. Gezond eten en drinken, bewegen, buiten zijn en voldoende rust helpen hen elke ontwikkelingsfase goed te doorlopen. Kinderen die zich gezond en in balans voelen, hebben een positief zelfbeeld, zijn energiek en hebben een goede hersenontwikkeling. 

Bij Kober gaan we daarom elke dag met de kinderen naar buiten, wat voor weer het ook is. Je kind geven we alle ruimte om te bewegen. We maken bewuste keuze in wat we aanbieden aan eten en drinken. Zo bestaan tussendoortjes uit een gevarieerd aanbod van groente en fruit en we zorgen dat kinderen altijd water kunnen drinken. In het dagritme zie je deze bewuste keuzes ook terug. Deze zijn altijd afgestemd op de groep en in balans: er is variatie en afwisseling van spel en activiteiten, binnen en buiten, samen en alleen. 

Door te laten zien hoe het kan, helpen we kinderen een gezonde houding te ontwikkelen ten aanzien van eten en drinken. Door ook veel buiten te zijn en veel te bewegen, ontdekken kinderen hoe fijn het is om lekker in hun vel te zitten. Zo zijn ze meer in balans.

ga terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren