ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Gezond & in balans

Samen kinderen wegwijs maken in de wereld; dat is wat wij verstaan onder opvoeden. In de dagen dat je kind bij ons is, gaan we verder waar jij bent gebleven. Bij Kober kinderopvang werken we allemaal en overal volgens dezelfde pedagogische visie. Eén van de onderwerpen is ‘gezond en in beweging’.

We ondersteunen de natuurlijke groei en ontwikkeling van kinderen. Op basis van ons voedingsbeleid maken we bewuste keuzes in wat we je kind aanbieden aan eten en drinken. We gaan elke dag naar buiten en geven je kind de ruimte om voldoende te bewegen.

In balans

Kinderen maken in de eerste fases van hun leven een enorme groei en ontwikkeling door, zowel lichamelijk als geestelijk. Gezond eten en drinken, bewegen, buiten zijn, goede hygiëne en lichamelijke verzorging en voldoende rust helpen hen elke ontwikkelingsfase optimaal te doorlopen. Kinderen die zich gezond en in balans voelen, hebben vaak een positief zelfbeeld, een goede hersenontwikkeling en zijn energiek. 

Bij Kober gaan we daarom elke dag met de kinderen naar buiten, wat voor weer het ook is. Je kind geven we zo alle ruimte om te bewegen. We maken bewuste keuze in wat we aanbieden aan eten en drinken. Zo bestaan tussendoortjes uit een gevarieerd aanbod van groente en fruit en we zorgen dat kinderen altijd water kunnen drinken. In het dagritme zie je deze bewuste keuzes ook terug. Deze zijn altijd afgestemd op de groep en in balans: er is variatie en afwisseling van spel en activiteiten, binnen en buiten, samen en alleen. 

Door te laten zien hoe het kan, helpen we kinderen een gezonde houding te ontwikkelen ten aanzien van eten en drinken. Door ook veel buiten te zijn en veel te bewegen, ontdekken kinderen hoe fijn het is om lekker in hun vel te zitten. Zo zijn ze meer in balans.

Weten hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat? Kom gerust eens een kijkje nemen op een locatie bij jou in de buurt. Dan vertellen we je er graag meer over!

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren