ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Hitteprotocol bij Kober

Dinsdag 23 juli

Het zal je niet ontgaan zijn: Nederland maakt zich op voor een paar dagen heel warm weer. Op onze locaties volgen we de richtlijnen van ons hitteprotocol. We zorgen tijdens deze tropische dagen voor extra verkoeling en we vermijden de felle zon. We laten de kinderen extra water drinken en als we in de schaduw waterspelletjes doen, smeren we de kinderen natuurlijk goed in! Binnen doen we er alles aan om het zo koel mogelijk te houden.

Een aantal tips om ook thuis rekening mee te houden!

Voor baby's…

• De ogen van een kind zijn erg kwetsbaar tijdens felle zon. Probeer je kind te laten wennen aan het dragen van een petje of zonnebril.

• Op warme dagen kunnen de stoeptegels, rubberen tegels of het zand van de zandbak erg heet worden. Denk hieraan als je kind buiten speelt op blote voetjes.  

• Een baby heeft doorgaans minimaal 6 plasluiers per dag en de urine is lichtgeel gekleurd. Is dit anders dan kan dat een teken van uitdroging zijn. Raadpleeg zo snel mogelijk een arts.

• Heeft je baby diarree? Dan loopt hij/zij nog meer risico tijdens de hitte. Raadpleeg een arts!

• Krijgt je baby alleen maar borstvoeding of flesvoeding? Dan is het noodzakelijk om je kind (en bij borstvoeding mama ook) extra te laten drinken. 

… (ook) voor oudere kinderen

• De huid van kinderen tot 10 jaar is zeer kwetsbaar. De schadelijke UV stralen dringen er gemakkelijk door. Het lichaam van een kind herstelt hier ook minder snel van dan het lichaam van een volwassene. De schade stapelt zich als het ware op; dit vergroot de kans op huidkanker op latere leeftijd.

• Is je kind prikkelbaar tijdens de hitte? Of rusteloos? Dan vertoont het hierdoor mogelijk tekenen van (beginnende) uitdroging en heeft het dus niet alleen 'last van de warmte'.

 

ga terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren