ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Ik kan het zelf!

Welke pedagogisch medewerker je ook treft, of naar welke locatie je je kind ook brengt; bij Kober kinderopvang werken we allemaal en overal volgens dezelfde pedagogische formule. Deze geeft richting aan onze manier van denken, doen en communiceren.

In onze pedagogische formule staan zes thema’s centraal; één daarvan is ‘zelf doen’. We doen kinderen niet alles voor, of nemen het steeds bij de hand. We laten je kind zelf doen wat het zelf kan en helpen het waar nodig. Zo groeit het zelfvertrouwen.

Een kind krijgt zelfvertrouwen als hij ziet dat wat hij doet lukt en dat het een positief gevolg heeft voor zichzelf. Deze succeservaringen doen kinderen op door te oefenen en (zelf) te doen. Wij bieden de gelegenheid hiervoor en creëren mogelijkheden. Zo kunnen kinderen zelf ontdekken en dingen uitproberen. Dit alles binnen een veilige leer- en oefenomgeving. 

Jong geleerd, is…

We laten je kind natuurlijk niet zo maar vanalles gelijk doen. Een baby laten we, zodra die het zelf kan, zijn stukjes brood pakken en in de mond stoppen. Hij of zij bepaalt het tempo van eten en maakt zo al eigen keuzes. Dat geeft zelfvertrouwen. Peuters laten we zo mogelijk zelfstandig hun drinken inschenken. We geven hen keuze in wat ze op hun boterham willen en waar en met wie ze willen spelen. Door kinderen het vertrouwen te geven dat ze dit aankunnen, groeit hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid. We geven je kind de ruimte om te oefenen, maar ook om terug te vallen als het nog niet lukt. 

Onze pedagogisch medewerkers volgen, moedigen aan, doen voor, luisteren, troosten, geven complimenten en schatten in waar je kind ons (nog) bij nodig heeft en wat het zelf kan. Zo zorgen we voor begeleiding afgestemd op de behoefte van je kind. We uiten onze bevindingen constant met woorden: we praten en leggen uit, vragen en vatten samen. Zo dragen we gaandeweg ook bij aan de taalontwikkeling. 

Weten hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat? Kom gerust eens een kijkje nemen op een locatie bij jou in de buurt. Dan vertellen we je er graag meer over!  

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren