ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Jong geleerd, is oud gedaan!

Woensdag 19 september

Deze week (17 t/m 21 september) is het de Week tegen Pesten. Landelijk wordt er aandacht besteed aan dit thema om er voor te zorgen dat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen in hun klas of groep. 

Elk jaar doen er meer dan 1000 basis- en middelbare scholen mee. Het voorkomen en aanpakken van pesten is natuurlijk het hele jaar belangrijk, maar het begin van het schooljaar is een goed moment om er eens extra bewust bij stil te staan.

Bij Kober kinderopvang vinden we het belangrijk dat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen. Zowel met de pedagogisch medewerker als met de andere kinderen in de groep. ‘Met respect’ is daarom ook een belangrijk thema in ons pedagogisch beleid. Hoe jong kinderen ook zijn, zij ervaren al vroeg dat iedereen verschillend is. Het is belangrijk dat ze leren hoe ze met anderen om kunnen en horen te gaan. 

Bij Kober dragen we hier onder andere aan bij door kinderen kennis te laten maken met de achtergrond en cultuur van andere kinderen, met de natuur en met de wereld. We leren ze anderen in hun waarde te laten en zelf conflicten op te lossen en grenzen te stellen. Daarnaast stimuleren we gewenst gedrag. 

Zo groeit ongemerkt respect voor de ander, maar ook voor zichzelf én de wereld om hen heen. Een goede basis voor later!

ga terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren