ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Kies het pakket dat bij jou past

Misschien heb je al een kinderdagverblijf gekozen voor je baby, maar ben je er nog niet uit hoeveel opvang je af wilt nemen. Hoe kies je een pakket dat bij jou past? We nemen je mee in de mogelijkheden!

Om mee te beginnen

Iedere gezinssituatie is anders. Het is belangrijk dat opvang aansluit bij jullie behoeftes. Kinderdagopvang neem je af in dagdelen (halve of hele dag) en je kiest het aantal weken opvang dat je nodig hebt per jaar. De volgende vragen zijn belangrijk:

  • Wil je een halve dag of een hele dag opvang?
  • Hoeveel dagen opvang per week heb je nodig?
  • Wil je elke week dezelfde dag(en) of verschilt dat?
  • Hoeveel weken per jaar heb je opvang nodig?

Heb je deze vragen kunnen beantwoorden? Mooi! Dan kunnen we kijken welke pakket het beste bij jullie past. 

De pakketkeuzes

Een pakket geeft het aantal weken opvang per jaar aan. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

  • 52 weken pakket: Je hebt het gemak van gegarandeerde opvang gedurende alle weken van het jaar (zekerheid en flexibiliteit) op de afgesproken contractdag(en).
  • 47 weken pakket: Veel werkende ouders hebben 5 weken vakantie per kalenderjaar. Een 47 weken pakket kan in dat geval voldoende zijn. Je hebt zo opvang tijdens al je werkweken en geen opvang tijdens je eigen vakantie(dagen).
  • 40 weken pakket: Op het kinderdagverblijf kies je zelf welke 40 weken in het jaar je opvang nodig hebt. De 12 vakantieweken geef je door aan de locatie. Bij de buitenschoolse opvang zijn deze 12 vakantieweken gelijk aan de schoolvakantie van regio Zuid. 

Of je kiest voor een combinatie. Bijvoorbeeld: op maandag neem je opvang af met een 52-weken pakket en op vrijdag neem je opvang tijdens schoolweken met een 40-weken pakket. 

In veel gevallen is een 52 weken pakket financieel gunstiger dan een 40 of 47 weken pakket. Dit heeft te maken met de kinderopvangtoeslag die je van de belastingdienst krijgt. Via de rekentool kan je eenvoudig de netto kosten uitrekenen en de verschillende pakketten vergelijken. 

Tussendoor wijzigen

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er in je situatie iets wijzigt. Wij bieden je dan ook de mogelijkheid je pakket gedurende het jaar aan te passen op jouw wensen. Houd in geval van contract-vermindering rekening met een opzegtermijn van 1 maand.

Flexibele opvang

Flexibele opvang is opvang buiten je pakket of opvang zonder pakket. Deze dag of dagdelen kun je flexibel inzetten op de locatie. Dit is handig als je zelf flexibele werkuren hebt waarbij je bijvoorbeeld de ene week op maandag werkt en de andere week op dinsdag. Of als je in een noodsituatie met spoed opvang nodig hebt. Wil je hier gebruik van maken, dan gaan we in overleg met elkaar om de wensen en mogelijkheden goed op elkaar af te stemmen. Wees je wel bewust dat flexibele opvang alleen mogelijk is als de bezitting het toe laat op de groep. Met een pakket heb je gegarandeerd opvang op de afgesproken dagen. 

We denken graag mee!

Op onze website vind je een handige pakketkeuzewijzer. Deze helpt je bij het kiezen van een passend pakket. Heb je nog vragen of wil je graag persoonlijk advies over het meest geschikte pakket voor jouw situatie? Ons serviceteam helpt je graag verder! Zij zijn telefonisch bereikbaar op 076 504 56 05 en per mail via serviceteam@kober.nl

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren