ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Kies je voor kinderopvang?

We weten dat het voor jou als ouder best een geregel kan zijn om gezin en werk te combineren. Wat past het beste bij jullie en je baby? Blijf je werken of ga jij of je partner minder werken? Kies je voor kinderopvang of gaan opa’s en oma’s oppassen? Lastige keuzes! We geven je 5 redenen waarom kinderopvang goed is voor de ontwikkeling je kind. 

1. Op het kinderdagverblijf is je kind in goede handen. 

Op het kinderdagverblijf hebben professionele medewerkers aandacht voor wie je kind is, wat het in zich heeft en hoe het zich in alle vrijheid kan ontwikkelen. Zij bieden je kind de liefde, aandacht en zorg die het nodig heeft om te groeien en leren. Zo leggen zij samen met jou als ouder een stevige basis voor de ontwikkeling van je kind. Op het kinderdagverblijf werken vaste medewerkers, wat wel zo vertrouwd is voor je kind. 

2. Zekerheid dat je kind altijd terecht kan. 

Op kinderopvang kan je vertrouwen. Ze zijn 52 weken per jaar geopend en alleen gesloten op nationale feestdagen. Is een van de pedagogisch medewerkers van de groep ziek? Dan is er een (vaste) invalkracht. Je kind kan dus altijd terecht!

3. Spelenderwijs leert je kind veel van andere leeftijdsgenoten in de groep.

Kinderen zijn nieuwsgierig en leren vooral door te onderzoeken en te ervaren. Op een kinderdagverblijf krijgen kinderen alle ruimte en vrijheid om in hun eigen tempo te leren en zich te ontwikkelen. Maar wél binnen een groep, met andere kinderen. Want door samen te spelen, leert je kind het meest! 

4. Stimuleren van de ontwikkeling van je kind/voorbereiding op basisschool.

In de leeftijd van 0-4 jaar ontwikkelen kinderen zich razendsnel. Een kinderdagverblijf is hier op ingericht. De pedagogisch medewerkers, de omgeving en de andere kinderen zorgen ervoor dat je kind zich spelenderwijs op zijn eigen tempo kan ontwikkelen. Ieder kind is natuurlijk anders en elke leeftijdsfase vraagt om een andere aanpak. De pedagogisch medewerkers hebben hier kijk op en kunnen, waar nodig, je kind net dat beetje extra ondersteuning bieden. Zo is je kind straks goed voorbereid op de basisschool.

5. Kinderopvang is leuk

Op het kinderdagverblijf zijn er elke dag leuke, leerzame en gezellige momenten voor kinderen. Samen eten, samen buiten spelen, voorlezen, muziek maken, verjaardagen en feestdagen vieren en leuke uitstapjes maken; dat kan allemaal. Al deze activiteiten stimuleren ook de ontwikkeling van je kind. Uiteraard zijn er ook voldoende rustmomenten, zodat je kind na een dutje of een middagslaapje weer genoeg energie heeft om verder te spelen. 

Kinderopvang is bovendien vaak goedkoper dan je denkt. Combineer je de zorg voor je kind met werk of studie, dan kom je in de meeste gevallen in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Je inkomen en gezinssituatie bepalen hoe hoog deze is. Nieuwsgierig wat kinderopvang voor jou kost? Met onze rekentool kun je uitrekenen hoeveel je maandelijks betaalt en wat je van de Belastingdienst terugkrijgt.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren