ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Kinderen met snotneuzen: wel of niet naar de opvang?

Woensdag 10 juni

Mag je kind als het verkouden is, nu wel of niet naar de opvang komen? We hebben gemerkt dat daar veel vragen over zijn. We lichten het graag toe en vragen daarbij om je begrip.Ben je verkouden, dan blijf je thuis
Zolang de corona-maatregelen nog van kracht zijn, is het standpunt van Kober dat wij handelen volgens het protocol voor de kinderopvang van de Rijksoverheid. De algemene regel is: ben je verkouden, dan blijf je thuis. Dit geldt voor medewerkers, ouders en kinderen. Dus: is je kind verkouden, dan mag het niet naar de groep komen. De kans is klein, maar het kan om een besmetting met het coronavirus gaan. Onder verkoudheidsklachten verstaan we: neusverkoudheid, loopneus, niezen, (lichte) hoest, verhoging tot 38 graden. 

Chronisch verkouden kinderen
In de richtlijnen staat: als je kind elk jaar hooikoorts heeft of chronisch verkouden is, dan herken je de klachten. Je kind mag dan gewoon naar de kinderopvang. Twijfel je, of zijn de klachten anders dan je gewend bent, houd je kind dan thuis tot de (nieuwe) klachten voorbij zijn. 
Daarbij hebben we de aanvulling dat als de pedagogisch medewerker van de groep twijfels heeft over de aard van de verkoudheidsklachten, er contact wordt opgenomen met de ouders met het verzoek het kind op te halen. Ouders kunnen ervoor kiezen hun kind te laten testen bij de GGD. Wanneer je kind een negatieve testuitslag heeft, of 24 uur klachtenvrij is, mag je kind weer naar de opvang. 

We kijken steeds vanuit onze expertise naar het welbevinden van de kinderen. Ook niet corona-gerelateerd. We zouden het bijna vergeten, maar ook bij andere ziekteverschijnselen kunnen we je bellen om te vragen je kind op te halen. Dit is, los van corona, altijd ons beleid bij kinderen die zich niet lekker voelen of ziek zijn.

Alleen samen krijgen we corona onder controle 
We begrijpen goed dat dit geen prettige maatregelen zijn, maar we vragen je om begrip. Kober wil ouders maximaal ondersteunen en kinderen de best mogelijke opvang bieden. Nu de scholen en de reguliere kinderopvang weer volledig geopend zijn, is het extra belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven. In het belang van de gezondheid van de kinderen en hun ouders, en ook omdat we verantwoordelijk zijn voor de gezondheid van onze medewerkers en voor de stabiliteit van de opvang.

Vragen?
We begrijpen dat deze periode ook voor ouders niet altijd gemakkelijk is. We volgen de ontwikkelingen op de voet. Op de site van het RIVM vind je meer informatie over de richtlijnen. Op www.kober.nl/corona plaatsen we steeds actuele informatie.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met het serviceteam via serviceteam@kober.nl of (076) 504 56 05.

ga terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren