ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Kober kinderopvang blij dat locaties weer open zijn

Dinsdag 12 mei

Sinds gisteren zijn alle Kober kinderopvanglocaties weer open. De kinderdagverblijven bieden weer volledige opvang, de bso’s volgen het ritme van de scholen.  

“De eerste dag is super goed gegaan!” laat Zita Hopmans, unitmanager van Brabantpark en Heusdenhout weten. “Ook de collega’s hebben weer veel zin om te starten. Een enkele medewerker vond het wat spannend om weer te beginnen, maar in de loop van de dag bleek dat we inmiddels best gewend zijn aan het houden van afstand, dat gaat in het werk ook als vanzelf.” 

Bewegwijzering 
Het moment van de reguliere heropening van de locaties was goed voorbereid. Voorafgaand aan de heropening heeft Kober op de ruim 185 locaties stickers aangebracht om het ‘verkeer’ rondom en op de locaties te stroomlijnen zodat de 1,5 meter afstand tussen volwassenen gerespecteerd kan worden. De bewegwijzering maakte het voor de ouders meteen duidelijk waar ze naar toe moesten. Zita Hopmans: “Dit hadden we van tevoren ook duidelijk naar de ouders gecommuniceerd. Het volgen van de pijlen, afstand bewaren bij de stroken en afscheid nemen bij de Zoen & Zwaai plek. Het ging eigenlijk als vanzelf.”  

Rust in de drukte op het kinderdagverblijf  
Bij het kinderdagverblijf werden de kinderen verspreid gebracht, waardoor er geen wachtrijen met ouders waren. Er hoefde hooguit één ouder op 1,5 meter afstand te wachten. Bij elke groep stonden twee pedagogisch medewerkers klaar om de kinderen en ouders te verwelkomen en ze te wijzen op de richtlijnen.   

Dankzij de goede voorbereiding verliep de overdracht van ouder naar medewerker heel natuurlijk. De allerkleinsten werden gebracht in een maxi-cosi, of door de ouder neergelegd op een boxkleed, waarna de pedagogisch medewerker het kind veilig kon oppakken. De peuters liepen zelf over van ouder naar medewerker. 

Blij om elkaar weer te zien 
De kinderen reageerden heel blij op het weerzien van hun speelkameraadjes van de kinderopvang. Het afscheid nemen van de ouders verliep wisselend. Sommige kinderen hadden geen enkele moeite met het afscheid, anderen juist wel.  

Bso als ‘vanouds’ 
Op de buitenschoolse opvang was het als ‘vanouds’. Kinderen gaven aan dat ze blij zijn dat het weer beetje 'normaal' is en ze lekker naar school kunnen.  

“Al met al een hele positieve start, laten we hopen dat de hele week zo verloopt”, aldus Zita Hopmans. 

ga terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren