ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

ModderDag

Donderdag 27 juni

Op vrijdag 28 juni is het weer de jaarlijkse ModderDag. Niet alleen in Nederland wordt deze dag gevierd, maar ook in andere landen, zoals Nepal, Australië, de Verenigde Staten en Mexico.
ModderDag laat kinderen de natuur ontdekken. Niet door het spelen van games of het kijken van films, maar met hun lijf. Tijdens deze dag ervaren zij weer hoe het is om te spelen in de natuur door slootje te springen, door de blubber heen te lopen, met takken te sjouwen en in een boom te klimmen. 

Ook bij Kober doen we mee aan de ModderDag. Sommige locaties maken er zelfs een ModderWeek van. We verzinnen dan allerlei leuke activiteiten waarbij vies worden mag! 

Niet alleen leuk, maar vooral ook gezond

Wereldwijd is er veel onderzoek gedaan waarom het belangrijk is dat kinderen buiten spelen en ook vies mogen worden. Zo is het bijvoorbeeld goed voor de sensomotoriek, de fantasieontwikkeling en ook voor het reguleren van stress. Bovendien helpt het spelen van modder onder andere in de ontwikkeling van het immuunsysteem en helpt de kans op het ontwikkelen van een chronische aandoeningen, zoals astma, allergieën en overgewicht verkleinen. Kortom, het heeft invloed op zowel de fysieke als mentale gezondheid van kinderen. 

Spelen met zand en water

Bij Kober kinderopvang doen we dit daarom niet maar één dag in het jaar. Spelen met zand en water is een wekelijkse bezigheid. Zand is materiaal waarmee kinderen zonder problemen kunnen maken wat ze willen. Doe je er water bij, wordt het weer heel anders. Het spelen met zand en water is een activiteit, die nooit af is. Het gaat niet om het resultaat, maar om het proces. Dat stimuleren wij als kinderopvang enorm.

Lekker aanmodderen

ModderDag is een initiatief van IVN. Zij willen kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. Dat is voor nu leerzaam en leuk voor henzelf en voor later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur. Dus: laarzen uit en lekker met je voeten de modder in! Ontdekken, spelen, leren en opgroeien in het besef dat we nu en later zuinig moeten zijn op onze natuur. Op modderdag.nl vind je meer informatie en tips, zoals een blote voetenpad.

ga terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren