ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Modderdag: viezen worden mag!

Woensdag 27 juni

Vrijdag 29 juni is het nationale Modderdag. Ook veel locaties van Kober kinderopvang doen hier aan mee. Sommige maken er zelfs een modderweek van! Tijdens ModderDag ontdekken ruim 120.000 kinderen in heel Nederland weer wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat aarde betekent voor ons dagelijks leven.

Op veel locaties in het land kun je op 29 juni allerlei activiteiten doen die met modder te maken hebben. Niet alleen Nederlandse kinderen, ook honderdduizenden kinderen in het buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur op International Mud Day. En dat is belangrijk. Want waar en wanneer is er nog ruimte om te spelen in de natuur? Slootje springen, in een boom klimmen, door de blubber glijden, de natuur in - het mag allemaal!

Een dag kliederen en vies worden is natuurlijk leuk. Maar bovenal is het wetenschappelijk bewezen dat in de natuur en met modder spelen belangrijk is voor de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Spelen met zand en water

Bij Kober kinderopvang idoen we dit nier maar één dag in het jaar. Spelen met zand en water is een wekelijkse bezigheid. Zand is materiaal waarmee kinderen zonder problemen kunnen maken wat ze willen. Doe je er water bij, wordt het weer heel anders. Het spelen met zand en water is een activiteit, die nooit af is. Het gaat niet om het resultaat, maar om het proces. Dat stimuleren wij als kinderopvang enorm.

Voelen met je voeten

In je voetzolen komen heel veel zenuwen bij elkaar die in verbinding staan met de rest van je lijf. Daarom voelt het zo lekker om op blote voeten te lopen. Denk maar eens aan het gevoel van zand dat onder je voeten wegspoelt als er een golfje water overheen klotst. Of gras dat onder je voeten kietelt. Een wandeling over een blote voetenpad is een leuke gelegenheid om lekker met je voeten te voelen.

Hier lees je hoe je zelf eenvoudig een blote voetenpad maakt: https://www.ivn.nl/modderdag/nieuws/voelen-met-je-voeten

Lekker aanmodderen

ModderDag is een initiatief van IVN. Zij willen kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. Dat is voor nu leerzaam en leuk voor henzelf en voor later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur. Dus: laarzen uit en lekker met je voeten de modder in! Ontdekken, spelen, leren en opgroeien in het besef dat we nu en later zuinig moeten zijn op onze natuur. Op modderdag.nl lees je meer. 

ga terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren