ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Nationale Voorleesdagen 2018

Donderdag 04 januari

Dit jaar vinden de jaarlijkse Nationale Voorleesdagen plaats van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari. Ook veel locaties van Kober kinderopvang doet hier aan mee.

De Nationale Voorleesdagen zijn gericht op kinderen van 0 tot 6 jaar. Het doel is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen of samen een prentenboek bekijken heeft een positief effect op de woordenschat, spelling en tekstbegrip. 

Traditiegetrouw beginnen de Voorleesdagen met het Voorleesontbijt. Vaak lezen speciale gasten tijdens het ontbijt of in de dagen erna aan de kinderen voor. Zo ook bij Kober kinderopvang. Op de meeste locaties komen de kinderen voor het voorleesontbijt in hun pyjama. Daarnaast organiseren we tijdens de Nationale Voorleesdagen speciale activiteiten die aansluiten bij het prentenboek van het jaar. Het prentenboek van 2018 is ‘Ssst. De tijger slaapt', geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup. 

Meer informatie over de Nationale Voorleesdagen vind je op www.nationalevoorleesdagen.nl.  

ga terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren