ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Ontdekken maar!

Welke pedagogisch medewerker je ook treft, of naar welke locatie je je kind ook brengt; bij Kober kinderopvang werken we allemaal en overal volgens dezelfde pedagogische formule. Deze geeft richting aan onze manier van denken, doen en communiceren.

In onze pedagogische formule staan zes thema’s centraal; één daarvan is ‘op ontdekkingstocht’. We ondersteunen kinderen in hun ontdekkingstocht en kijken goed wat het onderweg nodig heeft om zich te ontwikkelen op sociaal-emotioneel, creatief, cognitief en motorisch gebied. We laten je kind zoveel mogelijk vrij.  

Kinderen hebben de ruimte nodig om zich te laten leiden door hun nieuwsgierigheid. Om uit te vinden wat ze kunnen, wat ze (nog) niet kunnen en te ervaren wat hun interesses en hun mogelijkheden zijn. Wij helpen de kinderen hier graag bij. 

Stap voor stap

Kinderen gaan door verschillende ontwikkelingsfases heen. Wij bieden activiteiten en materialen die hierbij aansluiten. De babygroepen zijn voorzien van veel zintuiglijk materiaal en materiaal om te ordenen en te sorteren. Voor peuters is veel materiaal aanwezig voor creatieve uitingen, waarbij het proces belangrijker is dan het eindresultaat. Zo ontwikkelen de kinderen zich onder andere qua persoonlijkheid, op sociaal-emotioneel vlak en stimuleren we ook de taal-, denk- en rekenontwikkeling.

Een kind heeft naast vrijheid, eigen inbreng, creativiteit en fantasie ook structuur en inspiratie nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Gedurende de dag plannen we daarom zowel momenten van vrij spel als momenten van activiteiten in. Door goed te kijken en luisteren zien we waar je kind in zijn of haar zoektocht is en hoe wij daar aan kunnen bijdragen. 

Weten hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat? Kom gerust eens een kijkje nemen op een locatie bij jou in de buurt. Dan vertellen we je er graag meer over! 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren