ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Onze pedagogische visie

Maandag 06 maart

In november 2016 hebben we tijdens onze klantendag ons nieuwe pedagogisch beleid gelanceerd. Ons uitgangspunt is dat we kinderen samen wegwijs maken in de wereld. Om dat goed te kunnen doen, werken we vanuit een duidelijke en herkenbare pedagogische formule. 

Welke pedagogisch medewerker je ook treft, of naar welke locatie je je kind ook brengt; bij Kober kinderopvang werken we allemaal en overal volgens dezelfde pedagogische formule. Deze geeft richting aan onze manier van denken, doen en communiceren.

In onze pedagogische formule staan zes thema’s centraal:

  • Zelf doen
  • Op ontdekkingstocht
  • Vanuit een veilige basis
  • Samen
  • Gezond en in beweging
  • Met respect

In 2017 gaan onze medewerkers op de groepen actief aan de slag met deze thema’s. 

Zelf doen

In januari en februari werkten we aan het thema ‘zelf doen’. Iedere dag liggen er veel kansen om de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van kinderen te vergroten. Deze kansen moet je zien en durven pakken. 

Vaak zit het in kleine dingen, zoals op het kinderdagverblijf de kinderen zelf hun jas op laten hangen, zelf de tafel laten dekken, zelf laten knippen en plakken bij het knutselen. Op de bso laten we de kinderen voor dieren en planten zorgen, zelf mee bepalen in de activiteiten of bijvoorbeeld het fruit snijden.  

Wij staan samen met onze medewerkers bewust stil bij deze kansen. We bespreken hoe we kinderen hierin het best kunnen begeleiden. Het uitgangspunt is dat we kinderen zelf laten doen wat ze zelf kunnen. We helpen ze waar nodig. Zo groeit hun zelfvertrouwen.

Wil je meer weten over onze pedagogische visie? Lees hier verder.

ga terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren