ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Peuterfestival - 11 juni

Vrijdag 02 juni

Op zondag 11 juni 2017 is het weer Peuterfestival bij Nieuwe Veste in Breda. Speciaal voor peuters een festival vol workshops en voorstellingen. Kinderen van 2½ tot en met 4 jaar zijn tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom om samen met een (groot)ouder mee te doen aan allerlei leuke activiteiten. Ook broertjes en zusjes zijn welkom.

Activiteiten

Muzikale opening

Het festival wordt muzikaal geopend om 10.00 uur op de binnenplaats van Nieuwe Veste met medewerking van jonge kinderen op viool. Alle aanwezige peuters kunnen meedoen met een instrumentje! 

De Wiebelbillenboogie 

De Wiebelbillenboogie is een verhaal over dansende olifantjes. Dit wordt voorgelezen in de jeugdbibliotheek. Het verhaal staat ook centraal in de dansworkshops van de Stilte. 

Breda Kleurt 

Stedelijk Museum Breda biedt een doorlopende workshop waar de kinderen samen een reuzentekening inkleuren. De tekening wordt gemaakt in het kader van Breda kleurt de Vrede van Breda.

Workshops

Peuters kunnen kennismaken met muziek, beeldend, theater, dans, textiel en WaPaMa Cirkus. De workshops duren ongeveer 20 minuten. Daarnaast zijn er ook activiteiten voor de peuters in de ruimte van Kunstbso Vestetuin van Kober kinderopvang. 

Poppentheater Irene Laros

De peuters kunnen zelf op zoek naar de lokalen met een speurtocht. Zo vinden ze ook de Concertzaal, waar Poppentheater Irene Laros de voorstelling ‘Roeptoeters en Blaaskaken’ brengt.

Peutermenuutje

Tussen de middag serveert het Leescafé een peutermenuutje voor de kleintjes. Jonge kinderen spelen dan melodietjes op de vleugel (ja heus!) onder begeleiding van hun docenten. Ook is er muziek op accordeon en keyboard.

Peuterbios met 'Babar, koning van de olifanten'

We sluiten het festival af met een tekenfilm op het witte doek in de Concertzaal. Tijdens de film is de zaal zwak verlicht en het geluid ietwat gedempt. 

Kaartverkoop

Voorverkoop: passe-partout € 5,00 per duo (kind met een (groot)ouder). De kaarten bestel je via: www.nieuweveste.nl
Op zondag 11 juni betaal je € 7,50 per duo. Kaarten zijn dan verkrijgbaar bij de receptie van Nieuwe Veste.

Kijk hier voor meer informatie.


Het Peuterfestival is een samenwerking tussen de Stilte, De Bibliotheek, Stedelijk Museum Breda, Kunstbso Vestetuin van Kober kinderopvang, WaPaMA Cirkus.

ga terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren