ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Samen en met respect

Donderdag 30 november

Bij Kober kinderopvang zorgen we voor een veilige en vertrouwde basis, voor jou én je kind. We hebben een frisse kijk op kinderen en de wijze waarop ze opgroeien en leren. Die is ook bepalend voor ons pedagogisch handelen. We geven je kind alle ruimte om ‘zelf te doen’ en zich samen met andere kinderen te ontwikkelen. 

Dit jaar implementeren wij ons nieuwe pedagogische beleid. Ons uitgangspunt is dat we kinderen samen wegwijs maken in de wereld. Om dat goed te kunnen doen, werken we vanuit een duidelijke en herkenbare pedagogische formule. Deze bestaat uit zes thema’s, die we één voor één introduceren op alle locaties. In de afgelopen periode zijn onze pedagogisch medewerkers actief aan de slag gegaan met de thema’s ‘samen’ en ‘met respect’. 

Samen doen = samen leren

Binnen deze thema’s wordt de kracht van opgroeien in een groep voelbaar en zichtbaar. De omgang met andere kinderen levert immers een bron van inzicht op voor het kind; inzicht in zichzelf én in de ander. De diversiteit tussen kinderen – in achtergrond, cultuur, in wat ze willen en wat ze kunnen – geeft hen de mogelijkheid om spelenderwijs veel van elkaar te leren en sociaal vaardiger te worden. Wij spelen hierop in door kinderen bijvoorbeeld veel te laten samenwerken. Samen met een bal spelen, samen één groot spoor maken, samen op één groot vel schilderen, samen een picknick voorbereiden of een maquette bouwen. Bij deze activiteiten leren kinderen naar elkaar te kijken en te luisteren, leren ze strategieën van de ander en vormen ze een eigen mening. 

In de afgelopen maanden keken onze pedagogisch medewerkers heel bewust wanneer en hoe zij kinderen nog meer de ruimte kunnen geven om van en met elkaar te leren. Zij zagen hoe groot de meerwaarde daarvan is en hoe zij dit dagelijks in de praktijk kunnen brengen. 

Wil je meer weten over onze kijk op kinderen en opvoeding? Lees dan hier verder.

ga terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren