ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Samen ontdekken

Samen kinderen wegwijs maken in de wereld; dat is wat wij onder opvoeden verstaan. In de kindertijd wordt namelijk de basis gelegd voor de rest van het leven. Daarom is het belangrijk dat je kind de nodige begeleiding krijgt. Van jou als ouder én van andere volwassenen in de directe omgeving. 

Kober biedt kinderen van 0 tot 13 jaar een veilig en vertrouwde basis. We hebben een frisse kijk op kinderen en de wijze waarop ze opgroeien en leren. Onze pedagogische visie geeft ons richting in hoé we wat doen. 

Op ontdekkingstocht

Onze pedagogische visie bestaat uit zes thema’s. Eén daarvan is ‘op ontdekkingstocht’. 
Kinderen hebben ruimte nodig om zich te ontwikkelen. We laten kinderen leiden door hun nieuwsgierigheid en vinden samen met hen uit wat ze goed kunnen en wat ze nog willen leren. We laten de kinderen hierin zo veel mogelijk vrij, zodat zij zelf kunnen ervaren wat hun interesses en mogelijkheden zijn. 

Natuurlijk zijn we altijd in de buurt en kijken we mee. We kijken goed wat we kunnen aanreiken om de ontwikkeling op sociaal-emotioneel, creatief, cognitief en motorisch gebied te stimuleren. Zo zorgen we voor de juiste begeleiding, afgestemd op het kind én zijn of haar ontwikkelingsfase.

In de praktijk

Op onze locaties helpen wij kinderen bij hun ontdekkingstocht. We richten de ruimtes in met verschillende speel- en leerhoeken, zodat kinderen voldoende te ontdekken hebben. Daarnaast bieden we activiteiten en materialen aan die bij de leeftijd en ontwikkelingsfase aansluiten. 

In de babygroepen zorgen we voor afwisselend materiaal om te kunnen voelen, proeven, ordenen, sorteren, klimmen en klauteren. Voor peuters is veel materiaal aanwezig voor creatieve uitingen, waarbij het proces belangrijker is dan het eindresultaat. Spelen met water en zand verrijken we bijvoorbeeld met maatbekers, trechters en vergieten. Op de bso komen kinderen in aanraking met activiteiten die nieuw voor hen zijn, zoals techniek, creativiteit en sporten. Hierdoor leert een kind niet alleen nieuwe vaardigheden, maar ook samenwerken en bovenal wat hij of zij leuk vindt om te doen. 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren