ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Spelen met zand + water = ModderDag

Donderdag 29 juni

Kober kinderopvang doet vandaag mee aan de nationale ModderDag. Ruim 120.000 kinderen in heel Nederland ontdekken tijdens ModderDag weer wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijks leven.

Bij zo’n 3.000 kinderdagverblijven, bso’s, peuteropvanglocaties, basisscholen en natuur- en milieucentra in het hele land kun je vandaag allerlei activiteiten doen die met modder te maken hebben. En niet alleen Nederlandse kinderen, ook honderdduizenden kinderen in het buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur op International Mud Day. En dat is belangrijk. Want waar en wanneer is er nog ruimte om te spelen in de natuur? Slootje springen, in een boom klimmen, door de blubber glijden, de natuur in - het mag allemaal!

Een dag kliederen en vies worden is natuurlijk leuk. Maar bovenal is het wetenschappelijk bewezen dat in de natuur en met modder spelen belangrijk is voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. 

Spelen met zand en water

Voor Kober kinderopvang is dit niet iets van één dag in het jaar. Spelen met zand en water is een wekelijkse bezigheid. Zand is een materiaal, waarmee kinderen zonder problemen vrij zijn in wat ze willen maken. Doe je er water bij, wordt het weer heel anders. Het spelen met zand en water is een activiteit, die nooit af is. Het gaat niet om het resultaat, maar om het proces, iets wat wij als kinderopvang enorm stimuleren.

Lekker aanmodderen

ModderDag is een initiatief van IVN en wil kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. Dat is nu leerzaam en leuk voor henzelf, en later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur. Dus: laarzen uit en lekker met je voeten de modder in! Ontdekken, spelen, leren, opgroeien in het besef dat we nu en later zuinig moeten zijn op onze natuur.

Lees meer op modderdag.nl!

Foto: ModderDag 2016 - Kober bso Dino, Roosendaal

ga terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren