ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Start 24-uurs noodopvang Kober

Woensdag 15 april

Sinds 2e Paasdag biedt Kober ook 24-uurs noodopvang aan. Ouders met een vitaal of cruciaal beroep kunnen met hun kind(eren) dan ook ‘s avonds, ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen bij Kober terecht. De locaties gaan open zodra 1 kind is aangemeld, ook als de ouders geen Kober-klant zijn.   

Klaar voor de 24-uurs opvang
De vraag naar noodopvang stijgt elke dag. Ouders konden het vaak nog wel zelf oplossen, maar nu de corona-maatregelen zijn verlengd doen ze een beroep op de noodopvang. Personeel in de zorg draait meer diensten en de vaste eigen oppas -zoals opa en oma- kan in veel gevallen ook niet meer ingeschakeld worden. Op dit moment vangt Kober meer dan 2.500 kinderen op. Ook de vraag naar opvang buiten reguliere opvangtijden, zoals avond-, nacht en weekendopvang neemt toe. Kober vindt het ook deze crisistijd belangrijk om ouders zo goed mogelijk te ondersteunen. Daarom biedt zij vanaf tweede Paasdag op twee centrale plekken in Breda en Roosendaal 24-uurs noodopvang aan. Als het nodig is kan Kober dit uitbreiden.

Interne bereidheid is groot
De betrokkenheid binnen de organisatie is heel groot. In korte tijd toonde een groot deel van de medewerkers zich bereid om deze 24-uurs noodopvang mogelijk te maken. Onze organisatie en onze ervaren pedagogisch medewerkers maken er niet zomaar een logeerpartijtje van. Ook in deze 24-uursopvang stellen we het welbevinden van het kind centraal, zodat ouders met een gerust hart hun kind(eren) kunnen brengen. 

Veiligheid voorop
Ook voor de nachtopvang gelden er bepaalde eisen, net als overdag. Zo zijn er regels om ervoor te zorgen dat kinderen veilig kunnen slapen. Daarnaast gaat ook ’s nachts het vier ogenprincipe op. Dat houdt in dat er altijd iemand kan meeluisteren of -kijken. En zorgt Kober voor een vertrouwd gezicht, voor en na het slapen.

 

ga terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren