ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Start pedagogisch coaches

Donderdag 12 april

Sinds 1 januari werken alle kinderopvangorganisaties volgens de wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK). Met deze wet wil de regering de kwaliteit van de kinderopvang verhogen en meer aandacht besteden aan de ontwikkeling van kinderen. Een aantal regels in de wet is voor ons niet nieuw. Ons huidige pedagogisch beleid en ons handelen voorzien hier al in. De wet IKK is gedeeltelijk per 1 januari 2018 ingegaan. Een ander deel is verplicht vanaf 1 januari 2019.

Een van de geplande wijzigingen voor 2019 is dat alle pedagogisch medewerkers recht krijgen op pedagogische coaching. Bij Kober zijn per 1 april 2018 al 20 pedagogisch coaches gestart. Zij vormen de brug tussen beleid en praktijk. Zij vertalen het pedagogisch beleid van Kober naar de praktijk op de groep. Zij inspireren, motiveren en begeleiden de pedagogisch medewerkers in het zichtbaar maken van ons beleid. 

Kober is een partner in de ontwikkeling en opvoeding van kinderen. We zorgen niet alleen goed voor kinderen, hun brede (talent)ontwikkeling staat bij ons centraal. Ons uitgangspunt is dat we kinderen samen wegwijs maken in de wereld. Om dat goed te kunnen doen, werken we vanuit een duidelijke en herkenbare pedagogische formule. De pedagogisch coaches vormen vanaf april de brug tussen beleid en praktijk. Zij staan medewerkers met raad en daad bij en helpen om het pedagogisch beleid nog zichtbaarder en tastbaarder te maken in de alledaagse praktijk op de groep. Samen maken we de kwaliteit van onze dienstverlening zo nog beter en zorgen we ervoor dat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. 

ga terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren