ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Vaccineren

Dinsdag 01 oktober

De afgelopen maanden is er in het nieuws weer volop aandacht voor het opvangen van kinderen in de kinderopvang die het Rijksvaccinatieprogramma niet volgen. De vaccinatiegraad in Nederland blijft dalen en is onder de 91% gezakt. Volgens de WHO zou deze 95% moeten bedragen om kinderen voldoende te kunnen beschermen tegen infectieziektes zoals de mazelen. Niet ingeënte kinderen vormen met name een bedreiging  voor baby’s die voor hun 14e maand nog niet tegen de mazelen ingeënt zijn. Omdat we ons voor kunnen stellen dat je hier als ouder vragen over hebt, informeren we je hieronder over onze zienswijze en ons beleid. 

Kober kinderopvang wil de veiligheid en gezondheid van je kind zo veel mogelijk garanderen. We volgen hierin uiteraard alle wettelijke regelingen én we committeren ons aan de ISO 9001:2015 norm.  

Bij Kober kinderopvang staan we volledig achter het belang en de noodzaak van het Rijksvaccinatieprogramma. Deelname van alle kinderen aan dit programma beschermt ons tegen de gevolgen van veel infectieziekten. Veel ziektes zijn uit beeld geraakt, waardoor de ernst ervan gemakkelijk wordt onderschat. Gebaseerd op wetenschappelijke bevindingen, moedigen we ouders dan ook actief aan om dit programma te volgen. In het belang van de veiligheid van hun eigen kind én alle andere kinderen op de opvang. Wij hopen zo bij te dragen aan het vergroten van de bewustwording van ouders om hun kinderen te vaccineren. 

Wij mogen wettelijk gezien op dit moment geen kinderen weigeren die het Rijksvaccinatieprogramma niet volgen. Wél vragen we je als ouder tijdens de intake om op de informatiekaart aan te geven of je kind wel of niet het vaccinatieprogramma volgt. Je bent als ouder nu echter niet verplicht om deze vraag te beantwoorden. Wij kunnen hierdoor geen volledig betrouwbare vaccinatiegraad berekenen. Bovendien beperkt besmettingsgevaar zich niet tot de kinderopvang. Het RIVM liet eerder weten dat kinderen op andere plekken buiten de kinderopvang ook besmet kunnen worden. Denk aan verjaardagen, speeltuinen en zwembaden.  

Mocht er een infectieziekte uitbreken, dan stellen we je hiervan zo snel mogelijk op de hoogte. Wanneer het om een ziekte uit het Rijksvaccinatieprogramma gaat, gaan  we na welke kinderen er gevaccineerd zijn en in welke fase van vaccinatie zij zich bevinden. In samenwerking met de GGD bepalen we vervolgens welke maatregelen er nodig zijn. 

Bij Kober kinderopvang helpen we kinderen gezond te zijn en te blijven. Daarom volgen we de huidige ontwikkelingen op de voet. Mocht het nodig zijn, dan treffen we nieuwe maatregelen en informeren we je hier verder over. 

ga terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren