ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Week van Respect

Jaarlijks organiseert de Respect Education Foundation in de tweede week van november de Week van Respect. Natuurlijk is respect iets van iedere dag, maar in de Week van Respect staat het vol in de schijnwerpers: respect voor jezelf, elkaar en de omgeving waarin je leeft.

Ook bij Kober kinderopvang vinden we ‘respect’ belangrijk. ‘Met respect’ is daarom ook een belangrijk thema in ons pedagogisch beleid. Hoe jong kinderen ook zijn, zij ervaren al vroeg dat iedereen verschillend is. We vinden het belangrijk dat kinderen leren hoe ze met anderen, zowel kinderen als volwassenen, om kunnen en horen te gaan.  

Bij Kober dragen we hier onder andere aan bij door kinderen kennis te laten maken met de achtergrond en cultuur van andere kinderen, met de natuur en met de wereld. We leren ze anderen in hun waarde te laten en zelf conflicten op te lossen en grenzen te stellen. Daarnaast stimuleren we gewenst gedrag.  

Zo groeit ongemerkt respect voor de ander, maar ook voor zichzelf én de wereld om hen heen. Een goede basis voor later! 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren