ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Oudercommissie

Het gaat over jóuw kind 

Bij Kober kinderopvang staat kwaliteit voorop. We doen ons uiterste best om te zorgen dat kinderen zich goed voelen. En dat jij als ouder tevreden bent met onze diensten. Daarom horen we graag jouw mening. Het gaat tenslotte over jóuw kind. 

Vind je dat er iets beter kan? Heb je een goed idee? Laat het ons weten! Wil je actiever betrokken zijn? Word dan lid van een oudercommissie: op de locatie of bij de gastouderopvang waar je kind naartoe gaat. Of sluit je aan bij de Centrale Oudercommissie. 

Per locatie

Iedere locatie heeft een eigen oudercommissie. De commissie adviseert over belangrijke zaken als voeding, pedagogisch beleid en gezondheid. Als lid van de oudercommissie behartig je de belangen van kinderen en ouders. Je bent een schakel tussen ouders en de organisatie. Soms zijn er op een locatie te weinig ouders die lid willen worden. Dan regelen we de inspraak op een andere manier. 

Gastouderopvang

De oudercommissie en gastouders denken met elkaar mee over het beleid op het gebied van gastouderopvang. Als commissielid blijf je op de hoogte van de gang van zaken en ben je voor andere ouders het aanspreekpunt. Jij geeft wensen en opmerkingen door aan de teammanager of de Centrale Oudercommissie. 

Centraal

De Centrale Oudercommissie vertegenwoordigt álle ouders binnen Kober kinderopvang. Dat betekent dat zij zich richt op Kober als organisatie. Een aantal taken is wettelijk vastgelegd; zo geeft de commissie namens ouders en kinderen advies over plaatsingsbeleid, pedagogisch beleid, spel- en ontwikkelingsmogelijkheden van het kind, veiligheid, gezondheid en hygiëne, en het prijsbeleid. 

De Centrale Oudercommissie vergadert vier tot vijf keer per jaar en kan gevraagd of ongevraagd advies geven aan het bestuur van Kober. Het doel is om de kwaliteit van de kinderopvang blijvend goed te houden én te verbeteren.

De Centrale Oudercommissie schreef een terugkoppeling over 2017. Klik hier om deze te lezen. 

Denk je mee?

Wil je graag meedenken over de kwaliteit van Kober kinderopvang? Ben je graag actief betrokken bij het beleid en wil je helpen bij activiteiten? Stuur ons dan een mail: centraleoc@kober.nl.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren