ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Actuele informatie over corona

Lydia, moeder van Arthur

'Mijn zoon gaat naar een fijne, kleinschalige peuteropvang met vaste leidsters die ik inmiddels goed ken. Hij leert er te werken in groepsverband en spelen met leeftijdsgenoten: op je beurt wachten bijvoorbeeld, en spullen delen. Zelf is hij ook dolenthousiast. En straks is hij helemaal klaar voor de basisschool.'

Meer dan spelen

Peuteropvang

Voor kinderen van twee tot vier jaar

Als je kind twee jaar wordt, staat het te trappelen om de wereld te verkennen. Er is zoveel te zien en te ontdekken. Alle zintuigen staan op scherp. Hét moment om je kind te helpen basisvaardigheden te ontwikkelen. Op de peuteropvang krijgt je kind de kans om op onderzoek uit te gaan, ervaringen op te doen en grenzen op te zoeken. Binnen een groep met andere kinderen, maar wel in zijn eigen tempo. Spelenderwijs leert én groeit hij. Voor je het weet, is je kind een kleuter; klaar om naar de basisschool te gaan. 

Er is van alles te doen op de peuteropvang. We hebben verkleed-, bouw- en ontdekhoeken. We lezen in prentenboeken en maken muziek met zelfgemaakte instrumenten. We gymmen en zingen. Je kind maakt op speelse wijze kennis met woorden, cijfers, kleuren en vormen. De materialen die we gebruiken, dagen je kind uit en helpen het via z’n spel op onderzoek uit te gaan.

 

De peuteropvang maakt de overgang naar de basisschool minder groot, ook omdat je kind leert met leeftijdsgenoten om te gaan. Onze pedagogisch medewerkers ondersteunen dit groepsproces. We bieden begeleiding bij het bijvoorbeeld zelf oplossen van ruzietjes. En we helpen je kind inzien dat je – ook al verschil je van elkaar – heel goed met een ander torens kunt bouwen. 

 

  

Kijkje nemen

We kunnen je natuurlijk alles vertellen over hoe leuk de peuteropvang is. Maar waarom kom je niet gewoon een kijkje nemen? Je bent altijd welkom voor een rondleiding.

 

Praktisch

Afspraken over peuteropvang en kosten en tarieven zijn in iedere gemeente anders geregeld. Wil je weten hoe het in jouw woonplaats zit? Of wil je meer informatie over onze voorschool? Neem dan contact op met ons serviceteam. 

 

Openingstijden peuteropvang

De openingstijden en -dagen van onze peuteropvang wisselen per locatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden op de gewenste locatie te bespreken. De peuteropvanglocaties zijn in de schoolvakanties en op feestdagen gesloten.

Sluitingsdagen 2021

Op deze feestdagen zijn onze locaties gesloten:
  • vrijdag 1 januari 2021
  • maandag 5 april 2021
  • dinsdag 27 april 2021
  • donderdag 13 mei 2021
  • maandag 24 mei 2021

Ik wil graag...

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren