ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Rekentool

Combineer je de zorg voor je kind met werk of studie, dan kom je in de meeste gevallen in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Je inkomen en gezinssituatie bepalen hoe hoog deze is. Met deze infographic brengt het ministerie van SZW overzichtelijk in beeld hoe de hoogte van de eigen bijdrage voor ouders wordt bepaald. In de infographic staat informatie over het uurtarief, de maximum uurprijs, kinderopvangtoeslag en de eigen bijdrage. Met een eenvoudige rekensom wordt uitgelegd hoe de eigen bijdrage voor ouders wordt berekend.

Met onze rekentool kun je uitrekenen hoeveel je maandelijks betaalt en wat je van de Belastingdienst terugkrijgt. 

Houd je jaarinkomen en dat van je partner bij de hand. Je vindt deze gegevens op je loonstrook, jaaropgave of opgave inkomstenbelasting. Heb je deze niet in de buurt, dan kun je ook kijken naar onze rekenvoorbeelden. Je ziet dan zowel de bruto- als de nettokosten bij verschillende inkomens en het verschil in kosten tussen 2018 en 2019. In heel veel gevallen betalen ouders in 2019 netto minder dan in 2018.

Tip!

Afhankelijk van je verzamelinkomen kán het voordeliger zijn om te kiezen voor een pakket van 52 weken in plaats van een pakket van 47 weken. Check met de rekentool wat in jouw situatie het meest gunstig is. 

Meer informatie

Heb je vragen over je berekening in de rekentool? Neem contact met ons op via serviceteam@kober.nl of (076) 504 56 05.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren