ik zoek...

ik zoek opvang dichtbij...

Sollicitatieprocedure

We vinden het belangrijk dat je weet welke stappen je doorloopt als je hebt gesolliciteerd bij Kober. Onze sollicitatiecode is gebaseerd op de algemene wettelijke richtlijnen waarbij we je sollicitatie altijd zorgvuldig en vertrouwelijk behandelen. 

Kwalificatie-eisen werken kinderopvang 

Om te mogen werken in de kinderopvang moet je voldoen aan de kwalificatie-eisen Kinderopvang. 
Wil je weten of jouw diploma voldoet aan de eisen? Doe dan de diplomacheck.
Twijfel je of voldoe je niet aan de kwalificatie-eis, maar wil je wel graag in de kinderopvang werken dan helpen we je graag op weg. Mail hiervoor naar werken@kober.nl

Bescherming persoonsgegevens 

Wij hechten veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. In onze privacyverklaring lees je hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Als je bij ons komt werken, verwijzen wij hier ook nadrukkelijk. 

Sollicitatie 

Jouw sollicitatiereis begint met eenmalige ontvangstbevestiging. Je ontvangt direct via de e-mail een automatisch gegenereerd bericht. Solliciteer je op meerdere vacatures, dan ontvang je maar één keer een bevestiging. 

We brengen je na de sluitingsdatum zo snel mogelijk op de hoogte over het vervolg van je sollicitatie. Heb je toch nog vragen, dan kan je altijd met ons contact opnemen via werken@kober.nl.

Beoordelen van motivaties

Als eerste beoordelen we je binnengekomen reactie op motivatie en passendheid; welke ervaring breng je mee en wie ben je als persoon. Onze vacatures staan open voor in- en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang. 

Zien we geen match? Dan kijken we of er op dat moment andere vacatures open staan die kunnen passen. We bespreken dit dan met je.  

We brengen alle sollicitanten zo snel mogelijk op de hoogte, maar uiterlijk binnen 3 weken na de sluitingsdatum. Zit je niet bij de selectie, dan ontvang je via e-mail een bericht. 

Beslissing

Als we je uitnodigen voor een gesprek, maken we graag kennis met jou en vertellen we je meer over het werken bij Kober. Als het nodig is en/of als je dit ook graag wenst kan een meeloopdag(deel) onderdeel zijn van de procedure. Je draait dan een dag(deel) mee om te ervaren wat werken bij Kober kinderopvang inhoudt. Verloopt dit positief, dan nodigen wij je telefonisch uit voor een tweede gesprek. Ben je niet door naar de volgende ronde dan bellen we je daarover.

In een tweede gesprek gaan we dieper in op de inhoud van de functie en/of evalueren we je meeloopdag(deel). Is dit gesprek ook van beide kanten positief, dan maken we een afspraak voor een aanstellingsgesprek.  

Arbeidsovereenkomst

In het aanstellingsgesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. de datum waarop je in dienst treedt, de duur van de arbeidsovereenkomst en andere praktische zaken. Als alles akkoord is ontvang je vervolgens je aanstellingsmail. In deze e-mail ontvang je informatie over het werken bij Kober en sturen we je een link om jezelf te registreren in het personenregister kinderopvang. Wil je hier al meer over weten, kijk dan op www.duo.nl/personenregisterkinderopvang.  

Nader onderzoek

  • Social media
    Mocht het nodig zijn, dan checken we hoe je jezelf presenteert op social media. 
  • Referenties
    Om je motivatie goed te kunnen beoordelen kunnen we je vragen om referenties op te geven. Uiteraard doen we dit niet zonder jouw toestemming; de verkregen informatie delen we met jou. 
  • Assessment
    Het afnemen van een assessment kan onderdeel van een sollicitatieprocedure zijn. Bij een leidinggevende functie kunnen ook een persoonlijkheidstest en een vaardighedentest worden afgenomen. Je ontvangt vooraf informatie over het doel en de achtergrond van deze onderzoeken en na afloop een persoonlijke gemotiveerde uitslag. 

Registratie personenregister kinderopvang

Je kan en mag pas starten met werken als je ingeschreven bent in het personenregister met een geldige VOG, je gekoppeld bent aan Kober kinderopvang én je arbeidsovereenkomst door ons en jouzelf is ondertekend. 

Introductiebijeenkomst  

Voor alle nieuwe collega’s van Kober kinderopvang organiseren we een introductiebijeenkomst. We heten je welkom en we maken kennis met elkaar. Deze introductieochtend is onderdeel van je inwerkprogramma. Zo kun je snel professioneel en veilig aan de slag. 

Vragen

Heb je vragen over het werken bij ons, dan kun je bellen met telefoonnummer 076-5045614 of mailen naar werken@kober.nl. We helpen je dan graag verder. 

Stage & opleidingen

Meer weten?

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren